ÅSTED: Kvinnen gikk langs denne stien på Furulunden da hun ble overfalt natt til i går. Foto: Jarle R. Martinsen / Fædrelandsvennen  / NTB Scanpix
ÅSTED: Kvinnen gikk langs denne stien på Furulunden da hun ble overfalt natt til i går. Foto: Jarle R. Martinsen / Fædrelandsvennen / NTB ScanpixVis mer

Politiet etterlyser syklister etter voldtekt i Mandal

Kvinne i 50-åra svært medtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Mandal etterlyser nå to syklister som syklet i området der en kvinne natt til i går ble voldtatt.

- Vi regner med at de befant seg i det aktuelle området i det aktuelle tidsrommet. De har status som vitner, og vi er veldig interessert i å komme i kontakt med dem, sier politistasjonssjef Leif Vagle til Dagbladet.

Ranet

Kvinnen i 50-åra var på vei fra Mandal sentrum til Sjøsanden camping da hun ble overfalt på en tursti i friluftsområdet Furulunden. Hun ble dyttet ned i en bekk, voldtatt og ranet, og var svært forkommen da hun ble funnet.

Politiet går ut fra at voldtekten skjedde mellom 02.00 og 03.00. De etterlyste syklistene befant seg i området mellom 02.00 og 02.30.

- Dersom man er lokalkjent: De syklet på strandpromenaden fra Stjerna på Sjøsanden i Retning Piren, sier Vagle.

Kvinnen ble frastjålet veska. I går kveld ble den funnet ved svømmehallen i byen.

- Det sier noe om retningen gjerningsmannen har beveget seg i, bemerker politistasjonssjefen.

På festival

Kvinnen var på campingtur til Mandal sammen med sin mann, i forbindelse med skalldyrfestivalen som ble avholdt i forrige uke. Paret er fra et annet sted i landet.

- Hun ble avhørt i går, og var svært medtatt, sier Vagle.

Han understreker at politiet ønsker å komme i kontakt med folk som kan ha sett noe som kan være relevant, i det aktuelle området mellom 02.00 og 03.00.

- Terskelen for å ta kontakt er lav, sier han.

Vagle opplyser at politiet har satt store ressurser inn i etterforskningen.

- Dette er en stygg sak, sier politistasjonssjefen.

I sin politiforklaring har kvinnen oppgitt at voldtektsmannen var kledd i mørke klær, har lys hud og sannsynligvis er av utenlandsk opprinnelse.