Hjalp fornærmede på denne holdeplassen: Ifølge politiet i Stavanger var det her to kvinner hjalp den fornærmede i saken. Foto: Politiet
Hjalp fornærmede på denne holdeplassen: Ifølge politiet i Stavanger var det her to kvinner hjalp den fornærmede i saken. Foto: PolitietVis mer

Overfallsvoldtekt

Politiet etterlyser to kvinner etter overfallsvoldtekt i Stavanger

Hjalp fornærmede. Nå mener politiet de kan bidra til etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til søndag den 8. oktober fikk politiet i Stavanger melding om en overfallsvoldtekt. I forbindelse med denne oppfordrer etterforskerne nå to kvinnelige vitner om å melde seg.

Hjalp kvinne etter voldtekt

Ifølge politiet hjalp disse den fornærmede kvinnen inn inn i en taxi i Havneringen ved Sjøhusene i tidsrommet mellom 03.45 og 03.55.

Dette etter at voldtekten fant sted, ifølge Jon Dagsland, leder for kommunikasjonsstaben i Sør-Vest politidistrikt.

- De hjalp henne inn i bilen, før kvinnen ble kjørt hjem, før hun oppsøkte overgrepsmottaket, forklarer Dagsland overfor Dagbladet.

Kan ha viktige opplysninger

De to kvinnen skal også ha snakket med taxiens sjåfør, skriver politiet i en pressemelding i dag.

Der understrekes det at kvinnene har status som vitner i saken, og at de kan ha viktig informasjon for etterforskningen. Samtidig presiserer politiet at de ikke har ytterligere informasjon om saken på nåværende tidspunkt.

Krevende etterforskning

Etterforskerne jobber fortsatt med å gå gjennom overvåkningsvideoer fra området. Arbeidet beskrives som krevende.

- Vi har ikke fått noe ut av rundspørringen av beboere i nærheten av åstedet, og vi anser oss i utgangspunktet ferdig med rundspørringen. Vi avventer ellers resultater på kriminaltekniske undersøkelser, opplyser seksjonsleder Egil Vestvik ved etterforskning på Stavanger politistasjon i pressemeldingen.