Politiet etterlyser to russ etter voldtekt på russetreff

Ser likhetstrekk mellom to voldtekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige lørdag ble en russejente voldtatt på russetreffet på Fredriksten festning i Halden.

Natt til 1. mai skjedde det samme på russetreffet på Tryvann i Oslo, og i Tønsberg.

Tidligere i dag sa vaktleder Øyvind Torgersen ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NRK at de ser at det er en del likhetstrekk mellom de to voldtektene.

Nå ber politiet om hjelp fra publikum, og går derfor ut med signalement på de to antatte gjerningsmennene som knyttes til voldtekten på Tryvann:

1) Nordisk utseende gutt, ca. 180 cm høy, tynn og med halvlangt hår. Rød russebukse, mørk parkasjakke og med en hettegenser under jakka. Han hadde et mørkeblått tørkle m/hvit skrift som pannebånd.  

2) Gutt, noe mørk i huden, ca. 180 cm høy, kraftig kroppsbygning, veltrent. Rød russebukse, stor jakke og med samme type pannebånd som den første gutten. Gutten snakket noe gebrokkent norsk.     

Begge guttene hadde glow-striper på kinnene.

- Politiet ønsker tips med bakgrunn i hendelsen og beskrivelsene av gjerningspersonene. Dersom noen har kjennskap til hendelsen, har gjort observasjoner, eller har hørt noe om hendelsen som kan bidra til å oppklare saken og identifisere gjerningspersonene, bes de ta kontakt med politiet, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.