Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet etterlyser vitne i Hagen-saken

Beveger seg i nærheten av eller mot det sentrale åstedet på et tidspunkt som er av interesse for etterforskingen.

ETTERLYST: Politiet ønsker å komme i kontakt med mannen i videoen. Du kan se videoen øverst i denne saken. Video: Politiet Vis mer

Øst politidistrikt offentliggjør i dag videobilder av en mann som har beveget seg i nærheten av Sloraveien formiddagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

Mannen er etterlyst som vitne og politiet ønsker kontakt med mannen.

- Politiet har så langt ikke klart å identifisere mannen på videoen. Vi ber derfor om at mannen selv, eller de som mener å vite hvem dette er, tar kontakt med politiet, sier politiadvokat Haris Hrenovica i en pressemelding.

Politiet kan kontaktes på https:// tips.politiet.no eller på tipstelefon 64 81 95 99.

- Mannen har status som vitne. Vi har ikke opplysninger som tilsier at han har noe med saken å gjøre. Men fordi vi ikke vet hvem han er, og fordi han beveger seg i nærheten av eller mot det sentrale åstedet på et tidspunkt som er av interesse for etterforskingen, ønsker vi kontakt, sier politiadvokaten i pressemeldingen.

Mannen har delvis rekonstruert mannens bevegelser på bakgrunn av overvåkningskameraer som har fanget opp mannen.

Videoen som offentliggjøres i dag viser mannens bevegelser på Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus i det mannen er på vei tilbake fra området ved Langvannet.

Videoen viser også to kvinner, hvorav en med barnevogn, samt en mann som kommer inn bakfra/fra siden. Politiet understreker at de ikke anser disse personene som relevante for etterforskningen.

- Politiet har i saken innhentet cirka 6000 timer med videovåking. Det er en krevende prosess å gjennomgå dette omfattende materialet, og sette det i system med andre opplysninger som kan være relevante. Noe av metodikken er å undersøke om ulike opptak kan settes i sammenheng med hverandre, og dette er meget tidkrevende sett opp mot det svært omfattende materialet vi har hentet inn. Arbeidet kompliseres også av svært varierende kvalitet på videopptakene, opplyser politiadvokat Hrenovica.

Politiet beskriver mannens rute slik:

  • Strekningen Lørenskog Ishall – området Langvannet:

Kl. 10.22 kommer mannen sannsynligvis fra parkeringshuset ved Lørenskog Ishall, går opp en trapp som leder over Metrosenteret og kommer ned trappen ved Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus. Deretter går mannen i nordgående retning og følger formentlig gangbroen over RV 159 mot Mailand skole. Videre passerer han Hjelpemiddellageret på sørsiden av bygget, og går gjennom Rådhusparken i retning andemateplassen/Elveveien.

MULIGE FUNN: Disse små, blågrønne flekkene kan indikere at politiet har funnet nye blodspor i Tom Hagens bolig i Sloraveien 4. Foto: NTB Scanpix / Reporter: Marie Røssland Vis mer

Dette er siste videobservasjon av mannen på turen mot Langvannet.

  • Strekningen området Langvannet – Lørenskog Ishall:

Politiet sitter også på videoovervåking som viser mannens retur mot Lørenskog ishall.

28 minutter etter siste observasjon ved Langvannet, blir mannen observert gående i sørgående retning på Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus.

Han går videre langs Metrosenteret og opp mot parkeringshuset ved Lørenskog Ishall, der han ble observert første gang, opplyser politiet i pressemeldingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!