HER GIKK HUN: Kvinnen som ble overfalt, voldtatt og ranet gikk på denne stien da overfallet skjedde. Nå søker politiet etter vitner de ikke har vært i kontakt med. Foto: Politiet.
HER GIKK HUN: Kvinnen som ble overfalt, voldtatt og ranet gikk på denne stien da overfallet skjedde. Nå søker politiet etter vitner de ikke har vært i kontakt med. Foto: Politiet.Vis mer

Politiet etterlyser vitner etter grov voldtekt: - Gjerningsmannen snakket gebrokkent og luktet tobakk

Politiet vil komme i kontakt med personer som bor i området rundt Skøyen terrasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo etterlyser vitner etter at en kvinne lørdag kveld 7. mai ble overfalt, voldtatt og ranet på Skøyen i Oslo.

Ifølge politienes pressemelding tok kvinnen taxi før overfallsvoldtekten. Hun gikk av ved Statoil-stasjonen på Skøyen klokka 22.39. Fra bensinstasjonen gikk hun opp til Skøyen terrasse, og videre ut på en gruslagt sti som går opp til Nedre Silkestrå (se foto over).

Like etter at hun kom inn på stien ble hun overfalt bakfra og utsatt for voldtekt. Kvinnen ble fraranet en liten sort veske.

Politiet beskriver veska slik:

«Liten sort firkantet veske med folder i stoffet. Metallkant øverst på veska med knepplås. Ukjent merke. Inneholdt bankkort og mobil av typen Samsung galaxy s6+ Edge, gullfarget.»

- Snakket gebrokkent Politiet har gjennomført rundspørring i området, men ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha vært til stede i tidsrommet 22 til 24.

- Politiet ber personer som var i  området i det aktuelle tidsrom, eller som bor i området som ikke tidligere er kontaktet av politiet, om å ta kontakt hvis de har observasjoner eller andre opplysninger som kan bidra til å identifisere gjerningsmannen, eller har opplysninger om veska, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet skriver at kvinnen ikke har noen beskrivelse av gjerningsmannen utover at han snakket gebrokkent og luktet stramt, blant annet av tobakk.

- Ingen å etterlyse Politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, sier til Dagbladet at de har lagt mye arbeid ned i saken, men at de ikke har klart å identifisere noen gjerningsperson.

Området rundt åstedet er et befolket område, og flere av bygårdene overfor har utsikt ned til stedet hvor kvinnen ble voldtatt. Overfallsvoldtekten skjedde heller ikke midt på natta, men på en lørdagskveld. Derfor håper politiet på at vitner har sett noe som kan lede ut i en beskrivelse av gjerningspersonen.

Lid forteller at politiet nå ikke kunne vente lenger med å etterlyse flere vitner som eventuelt har hørt eller sett overfallet, veska eller mobilen.

- Vi har sett på videoer fra en ytre ring rundt selve åstedet. Dette for å kunne fange opp personer på vei inn eller ut av området, og internt i politiet har vi sendt ut et brev med mulige vitner. Dette er vitner, og ikke personer vi mistenker. Vi har også lagt igjen stikkbrev i postkassene til folk som bor i området. Vi går nå ut med en etterlysning, og håper å nå personer som har vært på det aktuelle stedet i det aktuelle tidsrommet, sier Lid til Dagbladet.

Venter på DNA-svar Politiet har ikke funnet den svarte veska, og de er derfor svært interessert i informasjon om denne. Politiet har heller ingen beskrivelse av gjerningsmannen.

- Vi har ingen å etterlyse. Vi har jobbet intenst med å finne personer på videoer som kan etterlyses, men det har vi ikke lyktes med så langt, sier Lid.

Lid sier at det er gjennomført en medisinsk undersøkelse, ettersom fornærmede oppsøkte overgrepsmottaket umiddelbart etter overfallet.

- Folkehelseinstituttet jobber med saken, og vi venter på en eventuell DNA-profil. Resultatet vil komme i løpet av pinsen, sier Lid.

Kontaktdata for vitner:
Dagtid: 22 66 94 30
Ettermiddag/kveld: Kriminalvakten - 22 66 99 66
Tips på mail: oslo.seksualforbrytelser@politiet.no