Politiet etterlyser vitner

Per Amin (17) har vært savnet i seks dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det siste sporet etter Per Amin Arrif er trolig to joggesko som ble funnet på to ulike steder i Gudbrandsdalslågen i går.

17-åringens mor mener skoene tilhører sønnen, som forsvant etter en Åge Aleksandersen-konsert i kulturhuset i Harpefoss natt til søndag.

- Det er to like joggesko som danner et par. De ble sendt til Nye Kripos for DNA-undersøkelse i går. Vi kan muligens få svar like over helga, sier lensmann Jon Dohrn i Fron til Dagbladet.no.


Dersom DNA-analyser slår fast at skoene tilhører Per Amin, kan det tyde på at gutten har havnet i elva.

- Vi vil ikke spekulere i hva som har hendt. Det kan peke i den retning, men vi holder fortsatt alle muligheter åpne, sier lensmannen.

Undervannskamera

All leting på land er nå avsluttet, men politiet fortsetter å søke i elva.

- I dag vil det bli lett med undervannskamera i den delen av Lågen som ligger nedenfor Harpefossen. I tillegg vil det bli utført «sveipsøk» sør og nord for de stedene langs vestsida av elva der skoene ble funnet, sier Dohrn til Dagbladet.no.

Det er usedvanlig sterk strøm i deler av søkeområdet, og vannføringen vil bli regulert ned noe før letemannskaper går ned med undervannskamera.

Sjekker ut tips

Til tross for skofunnet i elva, vil ikke politiet utelukke andre muligheter. Derfor fortsetter den nøysomme kartleggingen av bevegelser i området. Tre taktiske etterforskere og en analytiker fra Nye Kripos bistår lokalt politi, som har satt alle ressurser inn på å løse forsvinningsgåten.


- Vi oppfordrer alle som oppholdt seg på E6 sør og nord for Harpefoss i tidsrommet fra midnatt og utover natt til søndag om å ta kontakt med politiet, sier Jon Dohrn.

Så langt har nærmere 300 som var på konserten meldt seg. Over 40 er avhørt, og politiet har fått inn mange tips.

- Vi vil sjekke ut ulike vitneopplysninger, blant annet personer som er observert gående langs E6 denne natta.

Så seint som i går fikk politiet sjekket ut én av disse vitneobservasjonene. En person tok kontakt med politiet og fortalte at han hadde gått langs veien, slik politiet hadde fått tips om.

Overvåkingsopptak

For å få oversikt over bevegelser i området er politiet i ferd med å samle inn og gå gjennom opptak fra overvåkingkameraer.

- Vi har samlet inn en del, og vil fortsette å samle inn fra det området vi anser som realistisk at han kan ha beveget seg i, sier lensmann Dohrn.


Politiet har også vært i kontakt med Åge Aleksandersen band for å høre om de hadde opptak fra konserten i Harpefoss. Dette opptaket viser imidlertid ikke publikum, og er neppe interessant for politiet.

Et annet punkt i den taktiske etterforskningen er kartleggingen av all mobiltrafikk i området i det aktuelle tidsrommet. I tillegg undersøkes Per Amins to datamaskiner, men foreløpig har ikke politiet funnet noe av interesse der. • Har du opplysninger i saken? Ta kontakt med Fron lensmannskontor:
61 29 29 90  (besvares hele døgnet)

SAVNET: Per Amin Arrif (17) fra Heidal i Gudbrandsdalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer