Politiet etterlyser vitneutsagn om en tredje Stade de France-bomber

Ønsker å identifisere han, skriver AP.

 TERRORIST:  Politiet i Frankrike etterlyser mer informasjon om denne mannen. Han skal ha vært en av tre selvmordsbombere utenfor Stade de France, ifølge det franske politiet. Foto: Det franske politiet
TERRORIST: Politiet i Frankrike etterlyser mer informasjon om denne mannen. Han skal ha vært en av tre selvmordsbombere utenfor Stade de France, ifølge det franske politiet. Foto: Det franske politietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag startet terrorangrepene i Paris med tre selvmordsbombere utenfor Stade de France.

Nå etterlyser det franske politiet mer informasjon om en ikke navngitt attentatsmann som skal være blant de tre.

Målet skal være å identifisere han, skriver nyhetsbyrået AP om etterlysningen.

Den britiske kanalen BBC skriver på sin side at mannen på bildet tidligere har framvist papirer til greske myndigheter der det står «M al Mahmod».

Dette da han ankom den øya Leros sammen med en annen Paris-selvmordsbomber, Ahmed al-Mohammad, den 3. oktober i år.

Mannen er trolig en av ni personer som utførte fredagens terror i Paris.

Sju terrorister ble drept i angrepene. 

Fem av de sju er så langt identifisert av påtalemyndigheten, skriver NTB.

Nyhetsbyrået skriver følgende om menneskene bak angrepet som tilsammen krevde 130 liv:

* Politiet mener ni personer gjennomførte terrorangrepet i Paris. Sju ble drept i angrepene. Fem av de sju er så langt identifisert av påtalemyndigheten.

* Salah Abdeslam (26), belgisk. På frifot. Ble stanset av fransk politi få timer etter angrepet, men fikk kjøre videre.

* Brahim Abdeslam (31), fransk, bosatt i Belgia, bror av Salah. Sprengte seg i luften utenfor restauranten Comptoir Voltaire, like ved konsertlokalet Bataclan. Knyttes til den belgiske IS-krigeren Abdelhamid Abaaoud.

* Ismail Omar Mostefai (29), fransk. Sprengte seg i Bataclan. Dømt for flere mindre lovbrudd.

* Bilal Hadfi (20), navngitt som en av selvmordsbomberne ved Stade de France.

* Samy Amimour (28), fransk. Selvmordsbomber i Bataclan. Etterforsket av antiterrorpolitiet etter at han skal ha forsøkt å reise til Jemen, men forsvant høsten 2013. Det var utstedt en internasjonal arrestordre på ham.

* En av selvmordsbomberne ved Stade de France ble først identifisert som Ahmed al-Mohammad (25), basert på et pass funnet på stedet og et fingeravtrykk registrert i Hellas tidligere i høst. Passet er imidlertid etter alt å dømme falskt. Personaliene i passet stemmer med en soldat drept i borgerkrigen i Syria.

* Franske myndigheter bekreftet torsdag at mannen de har pekt ut som hjernen bak angrepene, Abdelhamid Abaaoud (27), var blant tre personer som ble drept i en politiaksjon i Paris-forstaden Saint-Denis onsdag. Belgieren, med marokkansk opphav, skal ha sluttet seg til IS i Syria.

* En kvinne som ble drept under politiets aksjon i bydelen Saint-Denis er identifisert som Abaaouds kusine Hasna Aitboulahcen (26).

* Mohammed Amri (27) og Hamza Attou (21) er pågrepet i Belgia. De to skal ha plukket opp Salah Abdeslam i Paris etter terroraksjonen og kjørt ham til Brussel.