Politiet etterlyser voldtektsmann

Politiet etterlyser en mann i 30 årene som skal ha voldtatt en ti år gammel jente på Korsvoll i Oslo sist torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta skal ha blitt stoppet på vei hjem fra skolen av en mann på sykkel. Han lokket henne med seg inn i skogen, der voldtekten skal ha skjedd.

Den ti år gamle jenta beskriver mannen som om lag 35 år gammel, han har nordisk utseende og er mellom 185 og 190 centimeter høy. Han har blå øyne, markerte øyebryn, solbrunt ansikt, mellomblondt krøllete eller bølget hår, ganske fyldige lepper og normal kroppsbygning.

Mannen var ifølge jenta ikledd en tynn sort sommerjakke i tynt, glatt stoff, en mørkegrønn genser med et merke i halsen, og sorte/mørke sko med snøring og firkantede tupper. Fargen på benklærne er ukjent.

Mannens sykkel var muligens grønn, hadde bagasjebrett med firkantet gul- og blåfarget sykkelveske og et flatt/rett styre.

Politiet er spesielt interessert i å komme i kontakt med en annen mann som jenta møtte mellom 14.30 og 15.00 på stien mellom Grinda ved Korsvoll skole og Brekkekrysset, noen hundre meter fra Brekkekrysset. Hun har fortalt at dette vitnet sto lent mot en sykkel som hadde en mellomblå sykkelveske bak på bagasjebrettet. Hun hadde vekslet noen ord med mannen, og spurt «om han ventet på bedre vær».

Dette og andre mulige vitner bes om å kontakte politiets sedelighetsavsnitt på telefon 22 66 90 50. På kveldstid kan tips gis Kriminalvakten på telefon 22 66 90 50 eller 22 66 99 66.

NTB

ETTERLYST: Dette er mannen som torsdag den 14. juni skal ha voldtatt en 10 år gammel jente på vei hjem fra Korsvoll skole i Oslo. Tegning: POLITIET