ETTERLYST: Oslo politidistrikt etterlyser Jaspinder Singh (28), etter skyting i Oslo.

Singh er norsk statsborger. Han er siktet for drapsforsøk. Skytinga fant sted på Haugenstua, søndag 19. august. Foto: Politiet
ETTERLYST: Oslo politidistrikt etterlyser Jaspinder Singh (28), etter skyting i Oslo. Singh er norsk statsborger. Han er siktet for drapsforsøk. Skytinga fant sted på Haugenstua, søndag 19. august. Foto: PolitietVis mer

ETTERLYST

Politiet etterlyser Young Guns-medlem (28) for drapsforsøk i Oslo: - Skjøt fra BMW X5

Skjøt mot bekjente på Haugenstua den 19. august, ifølge politiet. Episoden har blitt holdt fullstendig hemmelig.

Har du bilder, video eller opplysninger om saken? Tips oss på 2400@dagbladet.no eller 24 00 00 00.

Oslo politidistrikt etterlyser Jaspinder Singh (28), etter en skyteepisode i Oslo sist søndag. Singh er norsk statsborger, og er siktet for drapsforsøk.

Seksjonsleder Anne Alræk Solem sier til Dagbladet at Singh er godt kjent for politiet fra før.

- Siktede er definert til å tilhøre gjengen Young Guns i Oslo. Han er godt kjent for politiet fra før, sier hun.

Ifølge Solem hadde ikke de fornærmede personene i den andre bilen gjengtilknytning.

- Vi vet at de kjenner til siktede. De er alle norske borgere i 30-åra, sier hun.

Skjøt mot bil

Skytinga fant sted på Haugenstua, søndag 19. august. Omkring klokka 2115 ble en bil beskutt mens denne kjørte nordover på Østre Aker vei ved Haugenstua i Oslo.

Skuddene skal ha vært avfyrt fra en annen bil som kjørte parallelt med bilen som ble beskutt. Bilen som ble beskutt er en blå BMW 1-serie. Bilen det ble skutt fra skal være en mørk BMW X5.

Det skal ha vært flere personer til stede både i bilen som ble beskutt og i bilen det ble skutt fra. Ingen personer ble skadet i skytingen. Skytingen fremstår som målrettet, og ikke rettet mot tilfeldige personer.

Politiet har grunn til å tro at Singh oppholder seg på Østlandsområdet. Han er internasjonalt etterlyst.

Politiet ber publikum om umiddelbart å ta kontakt med politiet dersom de har gjort observasjoner av Singh eller vet hvor han oppholder seg.

ETTERFORSKER: Anne Alræk Solem, seksjonsleder for etterforskning av alvorlige voldssaker hos Oslo politidistrikt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ETTERFORSKER: Anne Alræk Solem, seksjonsleder for etterforskning av alvorlige voldssaker hos Oslo politidistrikt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Stoppet tilfeldig

Ingen andre er pågrepet i saken nå. Ifølge Solem i politiet ble politiet først kjent med skytingen da bilen som var blitt skutt med ble stoppet i en tilfeldig politikontroll.

- Kort tid etter skytingen ble bilen med de fornærmede stoppet av en politibil på et annet oppdrag. Politiet fanget opp bilen, sier Solem til Dagbladet.

- Var det skuddskader på bilen?

- Det vil jeg ikke gå inn på. Siktede er siktet for drapsforsøk, sier hun.

Kjennskap

Ifølge Solem har politiet gjennomført avhør av vitner og en rekke tekniske undersøkelser.

- Vi tok beslag samme natt. Etterforskningen har gått slag i slag siden da, sier hun til Dagbladet.

- Vi vet at det er kjennskap mellom han vi har siktet og de fornærmede. Vi har indikasjoner på hva som kan være foranledning, men vil ikke gå inn på det nå. Dette er ikke noen tilfeldig skyting sier hun.

Holdt hemmelig

Skyteepisoden har vært fullstendig ukjent for offentligheten før etterlysningen i dag.

- Vi tok raskt en vurdering om å avvente å informere ut til offentligheten. Det var taktiske hensyn som talte for det. Det var fordi slik informasjon også kunne tilfalle de impliserte, sier Solem til Dagbladet.

- Har ikke offentligheten rett til å vite når en bil i fart skyter mot en annen bil i fart på en vei i Oslo?

- Jo, offentligheten skal få vite det, men vi mente at informasjonen naturlig ville tilfalle de aktuelle impliserte om vi hadde gått ut. Det mener vi ville gitt mindre mulighet for oppklaring. Vi går derfor ut og informerer nå.