SIST SETT I DENNE BÅTEN: Den etterlyste mannen ble sist sett i denne båten. Da befant den seg i Nordhordland. Foto: Politiet
SIST SETT I DENNE BÅTEN: Den etterlyste mannen ble sist sett i denne båten. Da befant den seg i Nordhordland. Foto: PolitietVis mer

Tatt i Stavanger:

Politiet etterlyste forvaringsdømt mann

Politiet har i dag etterlyst en voksen mann som er dømt til forvaring for seksuelle overgrep mot mindreårige gutter. Nå er han pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble for kort tid siden pågrepet i nærheten av Stavanger etter tips fra publikum på bakgrunn av presseoppslag.

Politiet takker for oppslag i media med tilhørende svært god respons fra publikum som førte til pågripelse av den etterlyste

Politiet trodde mannen befant seg i Hordaland eller Rogaland, men utelukket ikke at han kan kunne befinne seg et annet sted.

- Denne spesielle båten tilhører mannen vi etterlyser. Han ble sist sett i denne båten et sted i Nordhordland. Båten er av typen Harva, er 18 fot lang og har en 40 hestekrefters Evinrude påhengsmotor, sa politioverbetjent Torbjørn Mørk ved Sotra og Øygarden lensmannskontor tidligere i dag.

Siste gang mannen ble sett var 19. juli.

- Vi forholder oss til at mannen var prøveløslatt og at han har en forvaringsdom på grunn av stor gjentakelsesfare, sier Torbjørn Mørk.

Seksuelle overgrep

Ifølge politiet er mannen dømt for seksuelle overgrep mot mindreårige gutter. Han er prøveløslatt fra en forvaringsdom, men brøt vilkårene for prøveløslatelsen da han unnlot å returnere til pålagt oppholdssted etter en kort permisjon.

Mannen er dømt for seksuelle overgrep mot mindreårige gutter i 1994 og forsøk på tilsvarende overgrep i 2005.