Politiet evakuerer hus i Fredrikstad

Trailer med saltsyre veltet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et vogntog fylt med saltsyre har veltet på Årum i Fredrikstad. Husene i området der vogntoget ligger, er nå evakuert. Lekkasjen fra vogntoget skal nå være tettet, melder NRK.

Det skal nå komme en ny bil til stedet for å ta med seg lasten videre, og politiet forsøker å få ryddet stedet så snart som mulig etter dette, melder Fredrikstad Blad.

- Vi har nå gått innom alle husene som ligger i en radius på 200-300 meter fra ulykesstedet og bedt beboerne holde seg innendørs, samt å lukke alle vinduer, sier vakthavende operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Sigrunn Mørkeseth, til f-b.no.

Konsentrert saltsyre kan virke etsende, og kan skade lunger, hud, øyne og indre organer, ifølge Wikipedia.

Ulykken skjedde litt over klokken 12, da vogntoget veltet over på siden midt i en rundkjøring. Sjåføren av vogntoget skal være fraktet til sykehus, men han er ikke alvorlig skadd.

Ifølge NRK er E6 i området åpnet igjen, men avkjøringen til Årum er fremdeles stengt. Politi og brannvesenet oppfordrer folk i umiddelbar nærhet om å holde god avstand, og at beboere i området holder vinduer og dører lukket.

Dagbladet.no kommer med mer.

VELTET: Vogntoget som inneholder saltsyre veltet i en rundkjøring på Årum i Fredrikstad. Lekkasjen fra vogntoget skal være tettet, men politiet oppfordrer fremdeles folk til å holde seg unna. MMS-foto: Glenn Thomas Nilsen
VELTET: Vogntoget som inneholder saltsyre veltet i en rundkjøring på Årum i Fredrikstad. Lekkasjen fra vogntoget skal være tettet, men politiet oppfordrer fremdeles folk til å holde seg unna. MMS-foto: Glenn Thomas Nilsen Vis mer