STOR UTRYKNING: Alle nødetatene er på plass ved sykehjemmet, som er tømt for beboere. Foto: ANDERS PEDERSEN OG SILJE DAHL
STOR UTRYKNING: Alle nødetatene er på plass ved sykehjemmet, som er tømt for beboere. Foto: ANDERS PEDERSEN OG SILJE DAHLVis mer

Politiet evakuerte sykehjem i Fredrikstad

Slo alarm på grunn av mistenkelig gjenstand. Bombegruppa fra Oslo er tilkalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har i ettermiddag evakuert Rolvsøy velferdssenter i Fredrikstad, etter at det ble levert inn en mistenkelig gjenstand.

Østfold politidistrikt opplyser at meldingen om gjenstanden, en koffert, kom inn klokka 13.33.

Mann pågrepet Klokka 16.10 melder politiet at de har pågrepet en person i forbindelse med den mistenkelige kofferten.

- Vi ønsker nå å snakke med ham for å avklare hvorvidt det er snakk om en uskyldig gjenstand eller noe mer alvorlig, opplyser Geir Kristiansen ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Kristiansen forteller at kofferten ble levert på sykehjemmet, og at mottakeren var en ansatt. Den ansatte frasa seg imidlertid ethvert kjennskap til kofferten - dermed gikk alarmen.

- Viste portrett Politiet skal ha vist et portrett av den pågrepne mannen for de eldre på sykehjemmet før pågripelsen, melder Fredriksstad Blad.

Foreløpig er mannens identitet ukjent. Kristiansen avviser at spesielle omstendigheter rundt den ansatte koffertmottakeren har noe å si for at alarmen gikk.

- Det skyldes utelukkende at ingen vil vedkjenne seg den, sier han til Dagbladet.

Store ressurser Politidistriktet har satt inn store ressurser på saken, og har tilkalt bombegruppa fra Oslo politidistrikt. De ankom åstedet i helikopter i 15.45-tida, ifølge Fredriksstad Blad.

Også et større område rundt velferdssenteret er sperret av, mens væpnede politifolk sikrer området. Ifølge lokalavisa er det flere ambulanser på stedet.

OMFATTENDE EVAKUERING: Også beboere i nærliggende gater er evakuert. En luftambulanse står i beredskap på stedet. Foto: ANDERS PEDERSEN OG SILJE DAHL
OMFATTENDE EVAKUERING: Også beboere i nærliggende gater er evakuert. En luftambulanse står i beredskap på stedet. Foto: ANDERS PEDERSEN OG SILJE DAHL Vis mer

- I tett samarbeid med andre aktører har vi startet evakuering av beboere på Rolvsøy velferdssenter samt beboere i nærliggende gater, opplyser politiet.

En barnehage som ligger 200 meter fra velferdssenteret er evakuert, melder Fredriksstad Blad.

Kristiansen opplyser at sperringene og evakueringen vil bli opprettholdt inntil innholdet i kofferten er brakt på det rene.

Dagbladet følger saken.

VÆPNET: Væpnede politifolk er utkalt for å håndtere situasjonen. Foto: ANDERS PEDERSEN OG SILJE DAHL
VÆPNET: Væpnede politifolk er utkalt for å håndtere situasjonen. Foto: ANDERS PEDERSEN OG SILJE DAHL Vis mer