Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiet famler i blinde i Sigrid-saken

64-åringens advokater mener det er feil at mistanken er styrket.

FENGSLET: Politiet har bedt om en ny periode i fullstendig isolasjon for både den fengslede 37-åringen (t.v.) og 64-åringen i Sigrid-saken. Sistnevntes forsvarere har begjært ham løslatt.
FENGSLET: Politiet har bedt om en ny periode i fullstendig isolasjon for både den fengslede 37-åringen (t.v.) og 64-åringen i Sigrid-saken. Sistnevntes forsvarere har begjært ham løslatt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ba i dag om to nye uker i fullstendig isolasjon for begge de to fengslede mennene som er siktet for forsettlig drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne eller medvirkning til dette.

64-åringens forsvarere, advokatene Aase Karine Sigmond og Heidi Ysen, mener på sin side at ingenting politiet la fram i Oslo tingrett i dag kan bidra til å styrke mistanken mot ham.

- Famler Advokatene begjærte ham derfor løslatt.

-  Vi oppfatter at politiet famler litt i blinde. Det er ikke galt å si det. Det er ikke noen ytterligere mistanke mot vår klient i forhold til siktelsen, sier Ysen etter fengslingsmøtet.

Advokatene fortalte at 64-åringen ble svært overrasket over å se det store presseoppbudet da arrestforvarerne ankom med 64-åringen i rettssal 227 i morges.

- Han tenkte «hva er det som skjer?» Han ble veldig paff, siden han sitter i isolasjon og ikke vet noe om hvilken oppmerksomhet saken og hans person har fått, sier Sigmond.

- Styrket Politiadvokat Cecilie Gulnes vil i dag ikke gå nærmere inn på hva som ifølge politiet har styrket mistanken mot de to siktede siden forrige fengslingsmøte.

- Det samlede bevisbildet i saken er styrket. Men vi kan dessverre ikke si noe om enkelthetene i disse bevisene, sier Gulnes.

Da retten ble satt klokka 09.15 ba Gulnes om lukkede dører, noe forsvarerne motsatte seg. Også pressen argumenterte for åpne dører, men dommeren ga politiet medhold.

Begrunnelsen for lukkingen er faren for at vitner kan bli påvirket i en tidlige fase av etterforskninger og at journalister driver «egen etterforskning» i saken.

Fengslingsmøtet var ikke ferdig før i 12-tida, og kjennelsen er ennå ikke avsagt.

- Vil hjelpe Også den siktede 37-åringen nekter all kjennskap til noe forsettlig drap, men han har akseptert fortsatt varetektsfengsling og at begjæringen om fornyet isolasjon kan behandles som kontorforretning uten partene tilstede.

- Min klient ønsker å hjelpe politiet. Derfor svarer han på alle spørsmål etterforskerne måtte ha til ham, sier mannens forsvarer, advokat John Christian Elden.

KRITISKE: Advokatene Aase Karine Sigmond (t.h.) og Heidi Ysen er forsvarere for 64-åringen og mener politiet ikke har noen beviser som kan knytte deres klient til Sigrid-drapet.
Arkivfoto: Sara Johannessen / Scanpix
KRITISKE: Advokatene Aase Karine Sigmond (t.h.) og Heidi Ysen er forsvarere for 64-åringen og mener politiet ikke har noen beviser som kan knytte deres klient til Sigrid-drapet. Arkivfoto: Sara Johannessen / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media