Politiet fanget mafiaboss etter 11 års jakt

Sist gang klarte de bare å ta kaffekoppen hans.

TATT: Den fryktede mafiabossen Gerlandino Messina (38) er nå pågrepet og fengslet i Italia.
TATT: Den fryktede mafiabossen Gerlandino Messina (38) er nå pågrepet og fengslet i Italia.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Italiensk politi har arrestert en mafiaboss som har vært på rømmen siden 1999. Mannen sto på listen over landets 30 mest ettersøkte personer, melder Reuters.
Gerlandino Messina (38) ble arrestert i byen Favara i nærheten av Agrigento på øya Sicilia, nær hans hovedkvarter. Han var ettersøkt for flere drap og kriminelle forbindelser til mafiaen, opplyste italiensk politi lørdag, melder Associated Press.

Også 27. november i fjor var politiet kun få minutter fra å ta Gerlandino. Politiet avdekket mafiasjefens gjemmested, men han var blitt varslet. Da politiet slo til i de grytidlige morgentimer, var den jagede storkriminelle, ifølge italienske InfoAgrigento, borte vekk.

Men politiet fant kun en rykende varm kaffekopp. Messina hadde stukket av kun få minutter før bevæpnede styrker stormet inn i skjulestedet. Enkelte italienske medier skriver nå at Messina går for å være den sicilianske mafiaens nummer to etter toppsjefen Matteo Messina Denaro, som fortsatt er på frifot, melder NTB.

Messina skal være sønn av Giuseppe Messina, den beryktede mafialederen fra Porto Empedocle, som ble dreot i 1986 av Grassonelli-klanen. Dette førte til en hevnaksjon, den såkalte Porto Empedocle-massakren. Italiensk politi har den siste tiden pågrepet en rekke sentrale skikkelser i dette miljøet, og det kan se ut til at nettet snører seg sammen for mafiabossene. Innenriksministeren i Italia skal nå ha sagt at 28 av de 30 farligste kriminelle nå er bak lås og slå, melder Associated Press.