SULTNE: 11 barn ble funnet sammen med fem bevæpnede voksne, i New Mexico, USA. Det er uklart hvorfor barna er blitt holdt fanget. Video: CNN Vis mer

Politiet fant 11 barn og avdekket «de tristeste boforholdene noensinne» under søk etter savnet 3-åring

«De hadde i bunn og grunn bare skitne filler som klær».

Søket etter en tre år gammel gutt, som FBI har lett etter i ni måneder, førte i helga til at lokalt politi slo til mot en inngjerdet område i New Mexico.

Der fant de blant annet 11 barn som levde under det den lokale politisjefen omtalte som «de tristeste boforholdene og fattigdommen jeg har sett», skriver Washington Post.

3-åring bortført

Men saken startet i realiteten for ni måneder siden. Da ble 3 år gamle Abdul-Ghani Wahhaj med sin far, Siraj Ibn Wahhaj, en tur i parken. Da de aldri returnerte fra parkturen, meldte guttens mor ham savnet.

Hun fortalte også at gutten led av epileptiske anfall og var helt avhengig av medisiner. Medisiner som guttens far ikke hadde tilgang på.

- Han er syk, han trenger medisinene sine. Han trenger alt. Jeg vet ikke om han er i live, eller om han har det bra, jeg vet ikke hvordan han har det nå. Så vær så snill, jeg trenger deres hjelp til å finne min mann og min sønn, sa 3-åringens mor, Hakima Ramzi, i en følelsesladd video hun postet på Facebook i januar.

I desember i fjor ble det rapportert at 3-åringen og hans far hadde blitt sett på vei gjennom Alabama sammen med en rekke andre barn og voksne. De var involvert i en bilulykke, og politibetjenten som hjalp dem hadde fått inntrykk av at de var på vei til New Mexico.

Fikk melding

Etter hvert klarte lokale politimyndigheter og FBI å lokalisere stedet der de mente 3 år gamle Abdul-Ghani ble holdt skjult av sin far: på et inngjerdet område i en avsidesliggende del av New Mexico.

FBI holdt området under oppsikt i flere måneder. Bilder FBI har offentliggjort viser en slags bunker, som åpenbart verken har innlagt vann eller elektrisitet.

Men etter en to måneder lang etterforskning fastslo byrået at de ikke hadde gode nok juridiske grunner til å gå til aksjon på området.

OMRÅDET: FBI overvåket området i flere uker, men klarte ikke å finne noe som ga dem grunn til å gå til aksjon. Det gjorde derimot det lokale politiet. Foto: Taos County Sheriff's Office via AP / NTB scanpix
OMRÅDET: FBI overvåket området i flere uker, men klarte ikke å finne noe som ga dem grunn til å gå til aksjon. Det gjorde derimot det lokale politiet. Foto: Taos County Sheriff's Office via AP / NTB scanpix Vis mer

Men den gode grunnen fikk det lokale politiet i Laos County nylig, da politiet i Georgia sendte dem en melding de hadde fått tak i, som etter alt å dømme var skrevet av noen inne på det inngjerdede området.

«Vi sulter og trenger mat og vann», sto det i meldingen, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Jeg visste at vi ikke kunne vente på at et annet byrå gjorde noe, og vi måtte sjekke dette så fort som mulig, så jeg begynte å jobbe med en ransakelsesordre. Beboerne var sannsynligvis tungt bevæpnet og er ansett for å være ekstremistiske muslimer, sier Jerry Hogrefe, den lokale politisjefen.

BOFORHOLD: Den lokale politisjefen, Jerry Hogrefe, sier han aldri har sette verre boforhold enn det han så inne på det inngjerdede området. Foto: Taos County Sheriff's Office via AP / NTB scanpix
BOFORHOLD: Den lokale politisjefen, Jerry Hogrefe, sier han aldri har sette verre boforhold enn det han så inne på det inngjerdede området. Foto: Taos County Sheriff's Office via AP / NTB scanpix Vis mer

Så slo politiet til. Inne på det inngjerdede området fant politiet 3-åringens far, en medsammensvoren, tre kvinner og 11 barn i alderen 1 til 15 år.

Ifølge politiet så alle ut som «flyktninger fra den tredje verden, ikke bare uten mat og rent vann, men uten sko, personlig hygiene og de hadde i bunn og grunn bare skitne filler som klær».

All maten politiet fant var en del poteter og en boks med ris. De fant også fire pistoler, et militært automatvåpen og store mengder ammunisjon.

Fant ikke savnet 3-åring

Men politiet fant ikke det de egentlig var ute etter: 3 år gamle Abdul-Ghani. Politiet mener gutten var på området bare noen få uker i forveien, men etter å ha søkt rundt på området i flere timer fredag, lyktes de ikke å finne noe spor etter 3-åringen.

KIDNAPPET KVINNE: Hør samtalen der en kidnappet kvinne i Ohio, USA ringer nødnummeret mens kidnapperen ligger og sover ved siden av henne. Vis mer

De 11 barna som ble funnet på området ble gitt vann og mat og overlevert til barnevernet.

Hogrefe beskrev det de så inne på det inngjerdede området som «de tristeste boforholdene og fattigdommen» han har sett i løpet av sine 30 år i politiet.

De tre kvinnene som befant seg på området antas å være mødrene til de 11 barna. Kvinnene ble arrestert, men seinere løslatt. De to mennene sitter fremdeles fengslet.