Politiet fant 13-årig jente skjult hjemme hos mann i Haugesund

Jenta hadde rømt hjemmefra etter sexprat på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei 13-årig jente fra Hordaland ble i natt gjenforent med foreldrene etter at politiet fant henne milevis hjemmefra, i Haugesund. Jenta ble funnet hjemme hos en mann som tidligere på kvelden hadde benektet at hun befant seg i boligen.

- Kjærester Foreldrene meldte fra til politiet og fortalte at datteren etter eget ønske hadde dratt for å treffe den 21-årige Haugesunds-mannen, som hun betegnet som kjæreste. De var bekymret etter å ha funnet sexprat på den mindreårige jentas PC.

Da foreldrene ringte 21-åringen, fikk de til svar at jenta ikke var der. Politiet sendte så en patrulje til mannens bopel i 22.50-tida.

Haugesunds-mannen forklarte at han kjente jenta fra nettet, men at hun der hadde oppgitt å være 15 år. Han avviste igjen at hun befant seg i boligen, og lot attpåtil patruljen gjennomsøke stedet, uten at de fant henne.

Ny utrykning Politiet slo seg imidlertid ikke til ro med dette, og fortsatte undersøkelsene. Vakthavende jurist besluttet ny utrykning til mannens bopel, og ny gjennomsøking fulgte - også denne gangen uten resultat.

Patruljen valgte da å anholde mannen, og ved ankomst til politistasjonen klokka 02.50 på natta innrømmet han at jenta var gjemt i boligen.

13-åringen ble dermed funnet, og foreldrene, som hadde tatt turen til Haugesund for å bidra i letingen, ble gjenforent med henne.

Ikke anmeldt - Familien er nå tilbake i Hordaland, opplyser Svein Sørensen, operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, til Dagbladet.

Det er foreløpig uklart hvorvidt saken får et rettslig etterspill. Så langt er det ikke levert anmeldelse mot Haugesunds-mannen, verken på grunnlag av seksuell omgang, frihetsberøvelse eller andre forhold.

- Men det er mulig undersøkelsene fortsetter etter påske, opplyser Sørensen.