Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet fant 150 millioner kroner gjemt i madrassen

Pengene kobles til hvitvasking og pyramidespill. 

PENGER I MADRASSEN: Nesten 150 millioner kroner var gjemt bort i denne rammemadrassen da politiet snublet over den. Foto: US Department of Justice
PENGER I MADRASSEN: Nesten 150 millioner kroner var gjemt bort i denne rammemadrassen da politiet snublet over den. Foto: US Department of Justice Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Boston fant 17,5 millioner dollar - nesten 150 millioner norske kroner - i en madrass.

Funnet kom som en del av etterforskningen rundt et tidligere mobilselskap og ble gjort tidlig på nyåret i år, skriver avisa The Boston Globe.

Pengene skulle, ifølge påtalemakten, fraktes fra Boston-området til Brasil for hvitvasking. Funnet knyttes til brasilianske Carlos Wanzeler. Han er mistenkt for å ha lurt enorme summer fra investorene sine gjennom et pyramidespill i mobilselskapet TelexFree.

Mannen (27) som ledet politiet til madrassen med de enorme summene møtte i retten i Boston mandag denne uka. Politiet hevder denne mannen ble flydd inn fra Brasil av Wanzeler for å hente deler av de enorme pengesummene han fortsatt har gjemt i New England-området nordøst i USA.

Wanzeler er selv på flukt fra den amerikanske påtalemyndigheten og gjemmer seg i Brasil, ifølge Boston Globe. Han rømte USA på dagen i april 2014, da føderale politimyndighetene i USA stormet hovedkvarteret til TelexFree i Marlborough, ikke langt utenfor Boston.

27-åringen som nå står tiltalt for å hente pengene i USA hevder han bare var «et muldyr» i saken, og ikke forsto størrelsen i oppdraget han fikk.

27-åringen og hans kone ble overvåket av amerikansk politi fra det øyeblikk de landet i USA, og ledet politiet rett til pengemadrassen 4. januar i år. Han nekter noen befatning med TelexFree, men står tiltalt for å bidra til hvitvasking av penger og risikerer åtte år i fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling