Politiet fant 20 beboere i kontorbygg

Seks av disse hadde ikke oppholdstillatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under en razzia mot et bilvaskeri i Oslo kom politiet og Arbeidstilsynet over 20 utlendinger som bodde i kontorlokaler i samme bygg som bilvaskeriet. Seks av disse hadde ikke oppholdstillatelse.

De 20 oppholdt seg i samme lokale som et bilverksted i Mekonomen-kjeden, men lokalene skal ikke ha blitt leid ut til bilverkstedet, skriver Dagens Næringsliv.

Bilverkstedet på Hauketo er nå kastet ut av kjeden, og daglig leder er anmeldt av politiet for bruk av ulovlig arbeidskraft. Arbeidstilsynet stengte verkstedet umiddelbart.

Ifølge avisen ble sju personer pågrepet i aksjonen, som var en del av flere aksjoner mot bilvaskerier og verksteder i Oslo. Sels av de pågrepne ble tatt inn på grunn av brudd på utlendingsloven. Det ble også funnet mindre mengder med narkotika på stedet.

Advokat og byggeier Abdelilah Saeme sier til avisen at det som har skjedd, er helt uakseptabelt.

- Jeg har ikke drevet utleie til dem. Jeg har kun to leietakere. Det ene er bilverkstedet, og det andre er Telenor, sier han.

Brannvesenet fant både kjøleskap og senger i lokalene, og mener etasjen har vært ulovlig innredet til hybler. Dette avviser Saeme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer