Politiet fant 20 beboere i kontorbygg

Seks av disse hadde ikke oppholdstillatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en razzia mot et bilvaskeri i Oslo kom politiet og Arbeidstilsynet over 20 utlendinger som bodde i kontorlokaler i samme bygg som bilvaskeriet. Seks av disse hadde ikke oppholdstillatelse.

De 20 oppholdt seg i samme lokale som et bilverksted i Mekonomen-kjeden, men lokalene skal ikke ha blitt leid ut til bilverkstedet, skriver Dagens Næringsliv.

Bilverkstedet på Hauketo er nå kastet ut av kjeden, og daglig leder er anmeldt av politiet for bruk av ulovlig arbeidskraft. Arbeidstilsynet stengte verkstedet umiddelbart.

Ifølge avisen ble sju personer pågrepet i aksjonen, som var en del av flere aksjoner mot bilvaskerier og verksteder i Oslo. Sels av de pågrepne ble tatt inn på grunn av brudd på utlendingsloven. Det ble også funnet mindre mengder med narkotika på stedet.

Advokat og byggeier Abdelilah Saeme sier til avisen at det som har skjedd, er helt uakseptabelt.

- Jeg har ikke drevet utleie til dem. Jeg har kun to leietakere. Det ene er bilverkstedet, og det andre er Telenor, sier han.

Brannvesenet fant både kjøleskap og senger i lokalene, og mener etasjen har vært ulovlig innredet til hybler. Dette avviser Saeme.

- Bygget er ikke leid ut for boligformål, men som verksted, understreker han.

Hauketo Eiendomsinvest AS har søkt om å få eiendommen omregulert og ønsker å bygge om lokalene til boliger.

(NTB)