SIKTET: Den drapssiktede 34-åringen nekter straffskyld. Her er han på fisketur utenfor kysten av Jamaica for noen år siden. Han dro dit etter at han hadde fått millioner i kreditt av en utro bankrådgiver i Nordea. Han skylder fortsatt banken 5,4 millioner kroner
SIKTET: Den drapssiktede 34-åringen nekter straffskyld. Her er han på fisketur utenfor kysten av Jamaica for noen år siden. Han dro dit etter at han hadde fått millioner i kreditt av en utro bankrådgiver i Nordea. Han skylder fortsatt banken 5,4 millioner kronerVis mer

Politiet fant 300 000 i kontanter de mener de to drapssiktede mennene lurte fra musikeren Paul (25)

32- og 34-åring siktet for å ha drept Paul Simmons på hotellrom i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to mennene (32 og 34) som er siktet for å ha drept musikeren Paul Simmons (25) på et hotellrom i Oslo sitter fortsatt i varetekt.

Politiet mener mennene lurte Simmons for et stort pengebeløp før han ble drept, og Dagbladet kan nå fortelle at de har funnet omtrent 300 000 i kontanter.

- Jeg kan bekrefte at det er funnet et betydelig kontantbeløp, sier politiadvokat Andreas Strand til Dagbladet.

Han ønsker ikke å fortelle hvor pengene ble funnet, eller bekrefte et nøyaktig beløp.

Endevender siktedes fortid Simmons hadde 720 000 kroner på skattelikningen for 2013. Pengene var arv.

Det var en person nær Simmons som i etterkant av det uventede dødsfallet varslet politiet om et mulig bedrageri.

Oslo-politiet er nå i ferd med å endevende de to bedrageridømte mennenes fortid.

- Vi ser på hvilke metoder de har brukt for å skaffe seg penger tidligere, og hvor langt de har vært villige til å gå. De to siktede har tidligere vært svært aktive innenfor bedrageri, og vi er opptatt av helheten i deres kriminelle løpebane. Vi kartlegger alt de har drevet med de siste årene. Det er et omfattende arbeid, og ressurskrevende arbeid, sier Strand til Dagbladet.

DREPT: Politiet mener Paul Simmons ble dopet ned og drept på et hotellrom i Oslo.
Foto: Marius Nyheim Kristoffersen
DREPT: Politiet mener Paul Simmons ble dopet ned og drept på et hotellrom i Oslo. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen Vis mer

Han bekrefter at politiet ser på tidligere henlagte saker og anklager mot de to mennene.

- De ser ut til å ha vært veldig kreative for å skaffe seg tilgang til penger fra andre, sier Strand.

Dopet ned Simmons døde 9. februar i år på Ullevål sykehus i Oslo. Han falt om på en fest på et rom på Comfort Hotell Børsen i Oslo sentrum to dager tidligere.

Politiet mener Simmons ble dopet ned og drept, og Dagbladet får opplyst at det skal ha blitt funnet flere ulike stoffer i 25-åringens blod.

34-åringen var sammen med Simmons på hotellet, mens 32-åringen skal ha vært der tidligere på kvelden.

- Min klient sier at han fant ham livløs, og at han ringte etter ambulanse og at han forsøkte på ulike måter å gjenopplive ham, har advokat Benedict de Vibe som forsvarer 34-åringen tidligere sagt til Dagbladet.

Bedrageridømte De to mennene ble pågrepet en måned etter dødsfallet. De nekter begge straffskyld. De to er begge tidligere dømt for omfattende bedragerier.

8. januar i år ble 34-åringen dømt til sju måneders fengsel, mens 32-åring ble dømt til et år og ti måneder i fengsel i Oslo tingrett. Begge anket dommen.

Den 34 år gamle mannen, som er fra Bergen, har økonomiutdanning, men oppga i retten i januar å være arbeidsledig. I 2011 ble han dømt for grovt bedrageri og han er er tidligere bøtelagt etter narkotikalovgivningen.

32-åringen, som er Sørlandet, oppga i retten også å være arbeidsledig. I tillegg til dommen i januar har han siden milleniumsskiftet blitt domfelt 13 ganger for grovt bedrageri og grovt tyveri. Mannen er også dømt for vold og trusler mot tidligere kjærester. 

NEKTER STRAFFSKYLD: Den siktede 32-åringen.
NEKTER STRAFFSKYLD: Den siktede 32-åringen. Vis mer

Den drapssiktede bergenseren skylder også Nordea 5,4 millioner kr. VG har tidligere skrevet at fire millioner av dette var kreditt han hadde fått fra en bankrådgiver som senere ble dømt for grov utroskap.

Drepte Simmons var bosatt på Lillestrøm, og var en profilert musiker lokalt. Da Romerikes Blad omtalte dødsfallet, skrev avisa at han var i ferd med å befeste sin posisjon som musiker.

• Les også: Tiffany om drapssiktet 34-åring: - Han skrev at han skulle voldta meg, at jeg var en «fucking dog» og at han skulle sende KGB etter meg

FALT OM PÅ FEST: Den avdøde mannen falt om på fest på et rom på dette hotellet. Foto: Sindre Granly Meldalen / Dagbladet
FALT OM PÅ FEST: Den avdøde mannen falt om på fest på et rom på dette hotellet. Foto: Sindre Granly Meldalen / Dagbladet Vis mer