Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet fant 412 hasjplanter på låven

Politiet på Romerike gjorde store øyne da de tilfeldigvis kom over 412 hasjplanter som hadde vokst seg nesten to meter høye i en låve på Ullensaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LØRENSKOG (Dagbladet): -  Jeg må innrømme at jeg ble helt paff da vi skjønte hva det var vi hadde oppdaget.

Et slikt funn gjør man nok bare en gang i livet, sier Oddmar Stenhaug, politibetjent ved Lørenskog lensmannskontor. Dagbladet fikk i går tilgang til bilder fra hasjbeslaget på Ullensaker.

Brann

En søndag i april i 2004 rykket en patrulje ved lensmannskontoret på Lørenskog ut til en brann på en gård på Ullensaker. Det brant i en av bygningene på tunet, men både brannsjefen og politibetjent Stenhaug ønsket å undersøke låven.

-  Vi ville sjekke at det ikke hadde begynt å brenne i låven, og vi måtte bryte opp flere tunge hengelåser for å komme inn i låvens kjerne, sier Oddmar Stenhaug.

Proft

Da de hadde brutt seg gjennom to dører kunne de knapt tro det de så. Rommene var utstyrt med bassenger der nesten to meter høye hasjplanter åpenbarte seg.

-  Bassengene var cirka fem ganger to meter og det var proft utført med tydelig dyrt utstyr. Vanningsslanger, gjødsel og enorme mengder importert matjord var noe av det vi fant, i tillegg til 600W lamper som skulle gi den ønskede veksteffekten.

 PROFT:  Hasjbassengene var cirka fem ganger to meter og var proft utført med tydelig dyrt utstyr. Til sammen fant politiet 412 hasjplanter. Foto: Politiet
PROFT: Hasjbassengene var cirka fem ganger to meter og var proft utført med tydelig dyrt utstyr. Til sammen fant politiet 412 hasjplanter. Foto: Politiet Vis mer

Sjeldne orkideer

Plantene ble sendt til Kriminalpolitisentralen for analyse. Politiet arresterte en nordmann som hevdet at han hadde leid gården til «altmuligmannsvirksomhet».

Mannen ble i november i fjor dømt til 60 dagers fengsel.

SOLID LÅVEDØR: Politiet måtte bryte opp flere tunge hengelåser for å komme inn i låvens kjerne.
STORE PLANTER: De største hasjplantene var to meter høye.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!