Politiet fant atten tusen overgrepsbilder på familiefarens jobb-PC

- Skulle gjerne hatt mer tid sammen med kona.

 LAGRINGSMEDIER:  Politiet mener mannen hadde med seg overgrepsbilder på jobb, som han kikket på i arbeidstida. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX .
LAGRINGSMEDIER: Politiet mener mannen hadde med seg overgrepsbilder på jobb, som han kikket på i arbeidstida. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fant over 60 000 bilder med overgrep mot barn på datautstyret til den 43 år gamle familiefaren fra Oppland. I tillegg dukket det opp over 18 000 bilder på jobbmaskinen hans.

43-åringen poengterte at han tilbrakte mye tid på jobben, og at den store arbeidsmengden gikk utover familielivet. Han skulle gjerne hatt mer tid sammen med kona si, framholdt han da han forklarte seg i Gjøvik tingrett mandag.

Aktor mener den overgrepstiltalte mannen har sittet på arbeidsplassen og kikket på overgrepsbilder, som han trolig hadde med seg på bærbare lagringsmedier.

Tirsdag kom det fram at da dataetterforskerne på Kripos gikk igjennom jobbdatamaskinen til mannen, fant de over 18 000 kopier av overgrepsbilder. Bildene var mindre tittekopier generert av bildebehandlingsprogrammer, ikke originalbildene.

- Men det innebærer i hvert fall at denne maskinen er brukt til å se på ulovlige bilder, fastslo statsadvokat Marit Bakkevig.

Totalt fant Kripos nesten 61 000 overgrepsbilder fordelt på ni databeslag gjort hos tiltalte. Da er bildene på jobbmaskinen ikke tatt med, av hensyn til den store arbeidsmengden det ville innebåret å sortere, analysere og lete etter duplikater.

I tillegg ble det funnet 2 145 filmopptak - med til sammen 278 timers varighet.

- De har hatt en enorm jobb. de som har sett igjennom dette materialet, sa politioverbetjent Stig Larsen da han redegjorde for Kripos' arbeid med databeslagene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram