Politiet fant bil med blodspor i bagasjerommet

I bilen til 21-åringen som ifølge politiet medvirket til drap.

HJEMME HOS SIKTEDE: Dagbladet var tilstede da politiet gjennomgikk huset den 21 år gamle mannen var registrert på, onsdag. Nå viser det seg at politiet skal ha funnet blodspor i bagasjerommet i en bil som skal være 21-åringens. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HJEMME HOS SIKTEDE: Dagbladet var tilstede da politiet gjennomgikk huset den 21 år gamle mannen var registrert på, onsdag. Nå viser det seg at politiet skal ha funnet blodspor i bagasjerommet i en bil som skal være 21-åringens. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Politiet har beslaglagt en bil med blodspor i bagasjerommet i forbindelse med drapet i Øyer.

Beslaget ble gjort tidligere denne uka, skriver Lillehammer Byavis.

- 21-åringens bil Bilens eier skal være konfrontert med funnet, og skal ifølge avisa være den 21 år gamle mannen som nå er varetektsfengslet for å ha avgitt falsk forklaring overfor politiet i drapssaken.

Han er siktet for medvirkning til drap.

Politiet pågrep ham på tirsdag - fem dager etter at 58 år gamle Bjarte Hansen ble funnet drept og brent på et bål i Øyer. Han skal etter det Dagbladet forstår, nettopp ha flyttet til Bergen for å studere i et år.

Et familiemedlem av 21-åringen skrev på Facebook at han skulle flytte, samme dag som politiet rykket ut på melding om en brann - og fant likrestene.

Bloddråpene som ble funnet i bilen er sendt til undersøkelser på Rettsmedisinsk institutt for å klarlegge om blodet stammer fra den drepte 58-åringen.

Dagbladet var tilstede da sivilpoliti gjennomgikk huset der den 21 år gamle mannen er registrert, onsdag. Politiet bar ut en sort bag med ukjent innhold.

- Forklarte seg falskt Det er ikke kjent hvilken betydning bagen har for etterforskningen.

21-åringen som er siktet for medvirkning til drap, skal ha kommet inn i saken på et tidlig tidspunkt. Politiet mener han har forklart seg falskt under avhør av Kim Andreas Kristiansen bekjente, og valgte etter tekniske funn å sikte ham for medvirkning til drap.

- I en slik sak er det alltid i politiets interesse å få avklart hvilken bekjentskapskrets han har og hvem han har vært sammen med den siste tida. Det var i den forbindelse at den pågrepne også var i kontakt med politiet. På hvilket tidspunkt dette var, det vil jeg ikke kommentere spesifikt, sa politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen til Dagbladet.

Han har så langt ikke ønsket å kommentere om mannen selv har førerkort, men ifølge Lillehammer Byavis er altså bilen 21-åringens.

Kim Andreas Kristiansen, som politiet tror har drept stefaren sin, er fortsatt sporløst borte. Politiet mener imidlertid at han er i live, og at han følger med på nyhetene om seg selv.

Les alt om drapssaken på Dagbladets samleside.