Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet fant blodspor på hårføner

Blodspor i 90-åringens leilighet stemmer ikke overens med tiltaltes forklaring.

DØDE AV SKADENE: En kvinne (34) er tiltalt for å ha knivstukket og slått denne 90-årige mannen i hans leilighet. Han døde senere av skadene. 90-åringen beskrives som en elskverdig nabo som elsket blomster. FOTO: KNUT NILSEN
DØDE AV SKADENE: En kvinne (34) er tiltalt for å ha knivstukket og slått denne 90-årige mannen i hans leilighet. Han døde senere av skadene. 90-åringen beskrives som en elskverdig nabo som elsket blomster. FOTO: KNUT NILSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) En 90-årig mann fra Holmlia i Oslo ble funnet hardt skadd etter at han skal ha blitt stukket med kniv, slått gjentatte ganger i hodet og kroppen med en krakk og en hårføner. Han døde på sykehuset tre dager senere av skadene som følger av infeksjon i skadesårene.

I dag startet rettssaken mot den 34-årige kvinnen som er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge. Hun har avgitt forklaring i retten, og erkjenner delvis straffskyld. Hun erkjenner å ha knivstukket og slått mannen, men hevder å ha handlet i nødverge.

Totalt hadde mannen ti knivstikk på kroppen, hvorav to var dype. Enkelte av stikkene kan ha blitt påført med negler eller andre gjenstander.

Den tiltalte kvinnen opplyste i Oslo tingrett i dag at hun hadde stukket mannen tre til fire ganger med kniven.

Fant blodig hårfønerPolitiet fant en del blod i mannens stue da de undersøkte denne etter dødsfallet. Bilder som ble vist i retten i dag, tyder på at mannen mistet litt under en halv liter blod før han kom seg til sykehuset.

Politiet fant en hårføner og en lommekniv tilsmurt av blod. 90-åringens DNA ble funnet på en krakk, men det skal ikke være mulig å fastslå om denne ble brukt som slagvåpen.

Politiet har slått fast at det er avdødes blod som befant seg på lommekniven og hårføneren.

INGEN KOMMENTAR: 90-åringens bistandsadvokat, Lars Christensen, ønsker foreløpig ikke å gi en kommentar på vegne av pårørende i forbindelse med kvinnens forklaring. Her til venstre. Aktor Bjørn Kristensen til høyre. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagblade
INGEN KOMMENTAR: 90-åringens bistandsadvokat, Lars Christensen, ønsker foreløpig ikke å gi en kommentar på vegne av pårørende i forbindelse med kvinnens forklaring. Her til venstre. Aktor Bjørn Kristensen til høyre. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagblade Vis mer

Den 34-årige kvinnen forklarte i retten i dag at hun ikke slo 90-åringen med noen gjenstander, men at hun slo ham med hendene og at hun sparket ham.

- Skadene som vi ser i mannens hoderegion kan ikke stamme fra slag med knyttneve. Dette er skader gjort med en stump, ujevn gjenstand, fortalte rettsmedisiner Kari Holmstad i Oslo tingrett i dag.

Fant klut med spyttresterFingeravtrykk knytter 34-åringen til mannens baderom, til tross for at hun sa i retten i dag at hun mente hun ikke hadde gått inn dit. Der fant politiet en klut med rester av spytt og blod.

Mannen ble avhørt av politiet før han døde på sykehuset. Han fortalte at det var kvinnen som angrep ham i forbindelse med at hun kom til hans dør og ba om et glass vann.

I sin forklaring sa 90-åringen at han, i forbindelse med volden, ble kneblet for at han ikke skulle kunne skrike om hjelp. Rettsmedisiner Kari Holmstad opplyser at kluten kan ha blitt brukt til knebling. 34-åringen nekter for å ha kneblet 90-åringen.

Politiet har ikke funnet noen klesplagg med knivstikkskader, hvilket kan tyde på at mannen var naken. En blodig slåbrokk ble funnet på åstedet.

INGEN KOMMENTAR: 90-åringens bistandsadvokat, Lars Christensen, ønsker foreløpig ikke å gi en kommentar på vegne av pårørende i forbindelse med kvinnens forklaring. Her til venstre. Aktor Bjørn Kristensen til høyre. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
INGEN KOMMENTAR: 90-åringens bistandsadvokat, Lars Christensen, ønsker foreløpig ikke å gi en kommentar på vegne av pårørende i forbindelse med kvinnens forklaring. Her til venstre. Aktor Bjørn Kristensen til høyre. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

- I retten i dag ble det ganske klart at 90-åringen hadde lite klær på seg da volden pågikk, hvilket styrker min klients forklaring. Det er også rimelig klart at hennes bluse var tatt av ettersom hun hadde blodspor på BHen, forteller forsvarer Thomas Klevenberg til Dagbladet.

Han mener 90-åringen har et forklaringsproblem i forhold til hvorfor 34-åringen var i hans leilighet og at hans forklaring er helt usannsynlig.

Hadde lommebokenI sin forklaring opplyste den avdøde 90-åringen at han manglet lommebok og klokke etter at kvinnen (34) hadde tatt seg inn til ham. 90-åringen hadde derimot med seg en lommebok til legevakten, som inneholdt 1300 kroner. Han hadde også med seg en klokke, og politiet fant en annen klokke i mannens kommodeskuff på badet.

Tiltalte sa i retten i dag at hun ikke stjal noe fra 90-åringens leilighet, bortsett fra at hun tok med seg en kniv og en strømpebukse.

Fant større kontantbeløp
Hjemme hos 90-åringen fant politiet en stor sum kontanter: 60 000 norske kroner, 200 britiske pund og 1787 amerikanske dollar. I tillegg ble det funnet to tusenlapper i en brosjyre under skrivebordet i stuen.

Bistandsadvokat Lars Christensen ønsker foreløpig ikke å uttale seg på vegne av pårørendes familie.

- HAN ER SAVNET: Anne B. Kiærland (82) bodde i etasjen over 90-åringen i 13 år. Hun beskriver ham som snill og omtenksom. - Jeg savner ham. Det var et tap for oss å miste ham, sier hun. FOTO: JON TERJE PEDERSEN
- HAN ER SAVNET: Anne B. Kiærland (82) bodde i etasjen over 90-åringen i 13 år. Hun beskriver ham som snill og omtenksom. - Jeg savner ham. Det var et tap for oss å miste ham, sier hun. FOTO: JON TERJE PEDERSEN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!