GUTTEROMMET: Her er rommet til Breivik hjemme i morens leilighet på Skøyen. Politiet har beslaglagt en rådiamant og kontanter i leiligheten.
GUTTEROMMET: Her er rommet til Breivik hjemme i morens leilighet på Skøyen. Politiet har beslaglagt en rådiamant og kontanter i leiligheten.Vis mer

Politiet fant cash og rådiamant i Breiviks bolig

På gutterommet fant de en safe med 68 haglepatroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da politiet ransaket leiligheten til Anders Behring Breiviks mor etter terrorangrepene, fant de blant annet en safe med 68 haglepatroner og Breiviks hjemmesnekrede uniform inne på gutterommet hans.

I boligen fant de også en rådiamant i en liten gjennomsiktig plastboks. Boksen var merket «Made in Germany».

Venner av Anders Behring Breivik har forklart at terroristen fortalte dem om ulovlig diamanthandel i forbindelse med en reise til Liberia. Politiet har tidligere bekreftet overfor NRK at besøket i Liberia fant sted i april for ni og et halvt år siden.

Breivik er avhørt om diamantkjøpet.

- Ble truet En 39 år gammel mann hevder at terrorsiktede Anders Behring Breivik dro til Liberia i 2002 for å kjøpe diamanter, men at drømmen om raske penger fikk en brå slutt i form av en pistol mot tinningen.

Selv har Breivik forklart i avhør at han handlet et par diamanter av dårlig kvalitet og et par andre mineralsteiner fra en butikk på Majorstua.

Politiet har undersøkt rådiamanten hos flere gullsmeder i Oslo. Flere gullsmeder mener rådiamanten er verdt rundt 4000 kroner. Slike steiner er angivelig typisk fra Australia, men blir gjerne sendt til land som Thailand og India for sliping.

Politiet fant også en bunke sedler i Breiviks bolig. I avhør har han forklart at han hadde med seg rundt 25 000 kroner fredag 22. juli.

Kontantreserve Dette var angivelig kontanter han hadde tilgjengelig hele tiden, «i tilfelle noe skar seg».

På spørsmål om hvor mye kontanter han hadde i morens bolig 21. juli, har Breivik forklart i avhør at han trodde det var omkring 25 000 kroner, etter hva Dagbladet får opplyst.

- På spørsmål om grunnen til at han husker det beløpet svarer siktede at det var 20 — 25 000 kroner. Det var en kontantbeholdning som han hadde tilgjengelig hele tiden, har Breivik forklart.

Kjøpte i Norge Terroristen begynte å bruke kredittkort omkring 1. mai. Overvåkingsbilder viser Breivik ta ut penger etter denne datoen.
 
Breivik har hevdet i avhør at han hadde møtt gruvekontakter for å få diamanter billigere, men at han kjøpte i en uspesifisert butikk på Majorstua.

Breivik hevdet han møtte den påståtte gruvekontakten i denne butikken. Breivik forklarte at han kjøpte et par diamanter, og et par andre mineralsteiner. Disse skal han ha lagt i en skuff i morens leilighet.

De hadde nesten ikke noe verdi i det hele tatt, trodde Breivik. Han betalte mellom 300 og 600, - for disse, forklarte Breivik i avhør.

Breivik sa i avhør at han kjøpte dette for å vise til vennene sine, så kan kunne underbygge det han hevdet å ha gjort innen diamantsmugling.

Breivik hevdet han viste det fram på fest ved et tilfelle.

FANT PENGER: Disse pengene lå i moren til Breiviks leilighet på Skøyen.
FANT PENGER: Disse pengene lå i moren til Breiviks leilighet på Skøyen. Vis mer