Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet fant eier av mystisk koffert på Oslo S-buss

Tog og buss i gang igjen klokka 10.20. Full stopp i trafikken i over to timer.

FORSVANT: Bussjåfør Jarle Vådahl gjenforteller hva en av passasjerene fortalte han i det bussen skal starte fra Oslo S. til Lillestrøm like etter klokka 07.30. MMS-FOTO: LARS SÆTREN/DAGBLADET.
FORSVANT: Bussjåfør Jarle Vådahl gjenforteller hva en av passasjerene fortalte han i det bussen skal starte fra Oslo S. til Lillestrøm like etter klokka 07.30. MMS-FOTO: LARS SÆTREN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiets bombegruppe avsluttet søket på Oslo S klokka 10.20, opphevet sperringene og ga klarsignal for trafikken igjen.

All tog- og busstrafikk hadde da stått over to timer på grunn av ulike og forvirrende meldinger om en mistenkelig koffert som sto i midtgangen på en buss som skulle gå til Lillestrøm like etter 07.30.

- Vi har ikke funnet noe mistenkelig opplyser innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Det betyr at området ble frigitt for trafikk igjen ved 10.20-tiden etter å ha vært stengt i nærmere tre timer.

I bussen fant politiet en koffert som var «unaturlig plassert».

- Har funnet eieren - Vi har sannsynligvis funnet eieren av denne kofferten, sier Barstad.

Eieren er trolig en mann som var på bussen før avreise til Lillestrøm

- Våre styrker har med bombehund, og vi er i gang med prosedyrene for slike operasjoner. Vi har sperret av deler av Oslo S både for tog og buss, sier operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.

-  Vi har ikke noe som tyder på at det er noe skummelt, men vi ønsker å få trafikken i gang så snart som mulig.

Koffert i midtgangen Bussjåfør Jarle Vådahl var sjåfør på den aktuelle buss for tog-bussen, som var i ferd med å kjøre passasjerene fra Oslo S. til flytoget på Lillestrøm.

- En av passasjerene sa til meg «var ikke det litt rart at han bare satte fra seg kofferten og gikk». Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, derfor ringte jeg til sjefen min. Deretter varslet vi politiet, sier Vådahl.

DELER AV OSLO S AVSPERRET: Politiets bombegruppe er på vei for å undersøke en mistenkelig koffert som ble forlatt på en buss.  MMS: Lars Sætren
DELER AV OSLO S AVSPERRET: Politiets bombegruppe er på vei for å undersøke en mistenkelig koffert som ble forlatt på en buss. MMS: Lars Sætren Vis mer

Mannen som satte fra seg kofferten i midtgangen på bussen og gikk ut igjen, så normal ut. Han var omtrent 185 centimeter høy og hadde normal kroppsbygning. Han var iført mørke klær og en hatt, ifølge sjåføren.

Et vitne Dagbladet har vært i kontakt med sto i køen til flybussen da en mann kledd i jakke og caps løp ut fra flybussen.

- Han bare la fra seg kofferenten og løp videre. Det skjedde veldig fort. Vi fikk beskjed om å trekke oss tilbake og komme oss ut av Oslo S, sier hun til Dagbladet.

- Vi fikk informasjon om at vi skulle komme oss videre på egen hånd. Så vi vet ikke hva som skjer.

Ifølge pressevakt Olav Nordli i Jernbaneverket ble den herreløse kofferten funnet ved spor 19 på Oslo S.

- Området rundt sporet er evakuert. Det går derfor verken tog eller buss i området nå, sier Nordli til NTB.

Operasjonsleder Grøttum vet ikke hvor lang tid det vil ta før trafikken går som vanlig. Delene av Oslo S som er avsperret er flytogterminalen og området mot Hotel Opera.

AVSLUTTER ARBEIDET: Innsatsleder Tore Barstad. Foto: BENJAMIN WARD
AVSLUTTER ARBEIDET: Innsatsleder Tore Barstad. Foto: BENJAMIN WARD Vis mer