STORE POLITISTYRKER: Et boligområde i den tyske byen Chemnitz er avsperret. Store politistyrker patruljerer gatene. Foto: EPA/BERND MAERZ
STORE POLITISTYRKER: Et boligområde i den tyske byen Chemnitz er avsperret. Store politistyrker patruljerer gatene. Foto: EPA/BERND MAERZVis mer

Politiaksjon i Chemnitz:

Politiet fant eksplosiver i tysk storby - tre personer pågrepet i antiterrorraid

Politiet søker en mannlig mistenkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer er pågrepet etter en omfattende antiterroraksjon i den tyske byen Chemnitz, melder Sky News i ettermiddag.

Pågripelsene kommer etter at store politistyrker har saumfart byen etter at det i går kveld kom inn melding om at et bombeangrep var under planlegging.

Under en ransakelse av en leilighet i et boligområde i Chemnitz fant tysk politi flere hundre gram sprengstoff, opplyser Tom Bernhardt, talsmann for Sachsen-politiet.

- Sprengstoffet ble ikke bare funnet liggende på kjøkkenbordet. Det lå relativt godt skjult, sier han ifølge NTB.

På frifot

Politiet ba i dag om hjelp på Twitter til å finne en mann som er mistenkt for å ha forberedt det angivelige bombeangrepet.

Politiet sendte også ut en pressemelding der de ber om hjelp i søket etter en Jaber Albakr, en 22-åring opprinnelig fra Syria. Han er fortsatt ikke pågrepet.

Han skal være iført en svart genser med et mønster, noe som vises på et bilde politiet offentliggjorde av mannen i dag.

Mistenkte bombeangrep

Politiet skal angivelig ha klart å avverge et bombeangrep.

ETTERSØKT: Politiet har lett etter syriske Jaber Albakr i hele dag. Foto: Politiet / EPA / NTB scanpix
ETTERSØKT: Politiet har lett etter syriske Jaber Albakr i hele dag. Foto: Politiet / EPA / NTB scanpix Vis mer

Ifølge avisa Mitteldeutsche Zeitung ble en leilighet i morgentimene stormet av tungt bevæpnede politistyrker.

Ifølge avisa Tag 24 har flere hundre politifolk vært på plass i området. Aksjonen skal ha startet lørdag morgen ved 5.30-tiden etter at en bombe skal ha blitt funnet i en leilighet i byen, skriver NTB.

Ingen pågrepet

En større eksplosjon som kunne høres i byen, ble seinere opplyst å ha vært en kontrollert sprengning. Det er ukjent hvorfor politiet gjennomførte sprengningen.

- Det var i går kveld at vi fikk meldinger om det som kunne føre til en alvorlig trussel, sier talsperson for politiet, Tom Bernhardt, ifølge Freie Presse.

Politiet ba i formiddag innbyggerne om å holde seg innendørs og om å følge politiets instruksjoner, og anmodet befolkningen i byen om å ikke publisere bilder eller videoer fra politiaksjonen - da politiet mente dette kan skade politioperasjonen.

Svenskekongen på beøk

Ifølge svenske Expressen ble det i formiddag flyttet politistyrker fra Leipzig, hvor den svenske kongen oppholder seg på statsbesøk, til Chemnitz.

Chemnitz er en by i delstaten Sachsen og har 250 000 innbyggere, ifølge Wikipedia. Byen ligger ikke langt fra grensa til Tsjekkia.