BERYKTET: Politiet mente på slutten av 1990-tallet at Shahid Rasool var en av Norges farligste kriminelle. Nå er han tiltalt igjen. Arkivfoto: Dagbladet
BERYKTET: Politiet mente på slutten av 1990-tallet at Shahid Rasool var en av Norges farligste kriminelle. Nå er han tiltalt igjen. Arkivfoto: DagbladetVis mer

Politiet fant et kilo amfetamin i Shahid Rasools kjellerbod

Nå er den tidligere Young Guns-lederen tiltalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 27. mai må tidligere Young Guns-leder Shahid Rasool møte i Oslo tingrett, tiltalt for oppbevaring av 999 gram amfetamin.

Ifølge tiltalen ble narkotikaen funnet i Rasools bolig i Oslo onsdag 29. september.

Rasools sønn var også siktet i saken, men 46-åringen tok på seg ansvaret. Sønnen har nektet for å ha noe med stoffet å gjøre.

- Han erkjenner seg skyldig for å ha skjult partiet etter at han fant det på gymmen og vil ta den straff retten mener er riktig for dette, sier advokat John Christian Elden, Rasools forsvarer.

Gateverdien på amfetamin ligger anslagsvis mellom 400 og 700 kroner per gram.

Dagbladet har tidligere skrevet at 46-åringen har forklart politiet at han, et par dager før han ble tatt, ble vitne til at politiet ransaket kriminelle kosovoalbanere ved et beryktet treningssenter i Oslo. Disse skal ha kastet narko-bagen fra seg da de så spanere. Rasool undersøkte bagen og tok den med seg hjem.

Shahid Rasool ble i 2009 løslatt etter å ha sonet ferdig en dom på 13 års fengsel for 108 forskjellige lovbrudd - blant annet grov vold, ran, trusler, kidnapping, doping og skadeverk.

Politiet har karakterisert Shahid Rasool som en av Norges farligste kriminelle, i perioden da han ble regnet som leder av den norskpakistanske, kriminelle gjengen Young Guns.

46 år gamle Shahid Rasool har ikke tilknytning til en yngre mann med samme navn som er omtalt som en av lederskikkelsene i B-gjengen, og som lenge satt fengslet i Brasil.