NULL FUNN: Per Vålnes har vært savnet siden desember 2011. Foto: Christian Roth Christensen
NULL FUNN: Per Vålnes har vært savnet siden desember 2011. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Politiet fant ikke savnede Per Vålnes under gjestestua

Søket er ferdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er ferdig med søket under Vollan Gjestestue i Balsfjord i Troms, men den savnede Per Vålnes er ikke funnet, opplyser politiet.

- Politiet har avsluttet søket etter liket av Per Vålnes under og ved nybygget av gjestestua i Nordkjosbotn i Balsfjord i Troms, uten funn, opplyser regionlensmann Andreas Nilsen i Troms politidistrikt torsdag formiddag.

- Politiet skal nå oppsummere status i etterforskningen, før saken gjøres klar for påtalemessig behandling, opplyser Nilsen.

Flere opplysninger Det var i november i fjor at politiet ved hjelp av lokale entreprenører startet det omfattende og kostbare arbeidet for å forsøke finne ut om levninger av Vålnes kunne ha blitt gjemt under bygget.

Da arbeidet startet, uttalte politiet at de var forberedt på at arbeidet kunne ta lang tid. Grunnen under hele nybygget skulle undersøkes, og i verste fall forberedte etterforskerne seg på at søket ikke ville være avsluttet før på sensommeren i år. Nybygget ble oppført på det tidspunktet Vålnes forsvant senhøsten 2011.

Men allerede nå er altså håpet om å finne Vålnes på dette stedet ute.

- Som kjent var det flere uavhengige opplysninger i etterforskningen av drapssaken som indikerte at liket av Per Vålnes kunne være gravd ned i grunnen under eller ved nybygget av gjestestua, sier Nilsen.

Over 30 millioner Vollan Gjestestue ligger i Nordkjosbotn ved E6, om lag sju mil sør for Tromsø. TV 2 skrev tirsdag at søket etter Vålnes fram til nå har kostet over 30 millioner kroner.

- Vi har brukt mye ressurser i flere år, det er mange, mange millioner som er brukt allerede, sa Andreas Nilsen til kanalen.

Tirsdag meldte kanalen at politiet fortsatt virket like overbevist om at 50-åringen ble drept og skjult under bygget.

Men tre år etter at Vålnes forsvant, har politiet ikke funnet noe lik. De har heller ikke funnet et åsted som de med sikkerhet har kunnet knytte til de tre siktede.

50-årslag Per Vålnes ble meldt savnet av samboeren sin fire dager etter at han holdt 50-årslag i hjemmet sitt i Balsfjord lørdag 26. november 2011. Saken ble først etterforsket som en forsvinning, men etter hvert som et drap.

Tre personer er siktet for å ha drept Vålnes. Dette er hans tidligere samboer, hennes nye kjæreste og en bekjent av paret.

Den siktede kvinnens forsvarer sier til VG at den lange etterforskningen har vært en påkjenning for henne, og at det er bra at det nå ser ut til at etterforskningen kan gå mot slutten.

- Politiet har ettergått mange spor i saken, og dette sporet ble ansett som så sikkert at man var villig til å bruke store ressurser. Når det leder til at det ikke blir gjort funn, svekker det kvaliteten på politiets informasjon, sier advokat Randulf Schumann-Hansen til avisen.

(NTB)

ANTATT DREPT: Per Vålnes. Foto: Privat
ANTATT DREPT: Per Vålnes. Foto: Privat Vis mer