Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet fant ikke sprengstoff i bilen til gjerningsmannen

Ble tauet bort fra området rundt Utøya.

FRAKTET BORT: NAF-bilen var på stedet i 20 minutter før gjerningsmannens bil ble fraktet ut fra politisperringene. Foto: Erik Hattrem
FRAKTET BORT: NAF-bilen var på stedet i 20 minutter før gjerningsmannens bil ble fraktet ut fra politisperringene. Foto: Erik Hattrem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjerningsmannens bil på Utøya tauet bort for kort tid siden.

Bilen Anders Behring Breivik (32) brukte for å kjøre fra regjeringskvartalet til Utøya, er nettopp fraktet ut fra politisperringene ved åstedet av NAF.

Den er grundig gjennomsøkt av politiet, og det ble ikke funnet eksplosiver i den, opplyser fungerende politimester Sveinung Sponheim på en pressekonferanse i kveld.

Etter alt å dømme har gjerningsmannen kjørt denne bilen fra regjeringskvartalet til Utøya, før han gikk amok med skytevåpen og drepte minst 85 deltakere på AUF-leiren på Utøya.

Området rundt Utøya er fortsatt av og det letes fremdeles etter personer i vannet. Mange ungdommer la på svøm for å komme unna Breivik, og det fryktes at flere kan ha druknet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!