FANT LAPP I BILEN: Denne lå i Fiaten som Breivik hadde kjørt fra Regjeringskvartalet mot Utøya.
FANT LAPP I BILEN: Denne lå i Fiaten som Breivik hadde kjørt fra Regjeringskvartalet mot Utøya.Vis mer

Politiet fant lapp i Breiviks bil: «Kostymeparty 2010/2011 - Politibetjent»

Håndskrevet lapp og ladd pumpehagle lå i fluktbilen ved Utøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Fiat Dubloen som Anders Behring Breivik kjørte til kaiplassen der M/S Thorbjørn skulle frakte ham til Utøya, gjorde politiet flere beslag etter at massedrapsmannen var pågrepet.

Politiet beslagla spanske rytter, som kunne brukes til å forsinke politibiler. Spanske ryttere kan kastes ut på veien, hvorpå de punkterer dekkene til biler som kommer kjørende.

Melding Politiet beslagla også, ifølge Dagbladets opplysninger, en håndskrevet lapp som skal være skrevet av Breivik selv. På den står det som kan være et kallenavn på operasjonen:

Hele den håndskrevne meldinga er:

«Kostymeparty 2010/2011 - Politibetjent - Merker + bilskilt».

Pumpehagle I bilen lå også ei ladd pumpehagle av merket Benelli, som Breivik hadde valgt å ikke ta med seg til Utøya.

Da Breivik ble pågrepet på Utøya fant politiet en Glock 17 og ei Ruger Mini 14 rifle på ham.

På glocken var det risset inn «Mjöllnir» med runetegn. Mjollnir (Mjølner) omtales i norrøn mytologi som «den som maler og knuser til støv», og er mer kjent som Tors hammer.På rifla er det risset inn «Gungnir», bedre kjent som Odins spyd.

Våpenutstyr Ifølge mytologien går dette spydet gjennom alt og treffer det han sikter på. I likhet med Tors hammer skal det returnere til kasterens hånd. 

I Benelli-hagla lå det en patron, som politiet har tatt bilde av. Det var også seks andre patroner som fulgte med hagla, slik bildene Dagbladet kan presentere viser.

PUMPEHAGLE: Denne hagla har Breivik eid siden 2003.
PUMPEHAGLE: Denne hagla har Breivik eid siden 2003. Vis mer

Breivik skaffet seg de tre våpnene på lovlig vis, ifølge politiets etterforskning. Mens de to drapsvåpnene ble kjøpt inn i fjor vinter, har hagla vært i hans eie siden 2003.  

I manifestet poserer Breivik med drapsvåpenet - den halvautomatiske rifla av merke Ruger. Her har han montert lys, håndgrep, kikkertsikte og bajonett, ekstrautstyr han har kjøpt på eBay.

Med unntak av håndgrepet, og muligens lyset, var alt ekstrautstyret påmontert våpenet da Breivik ble pågrepet av Delta-troppen.

SPANSKE RYTTERE: Breivik hadde en pose med slike i bilen sin.
SPANSKE RYTTERE: Breivik hadde en pose med slike i bilen sin. Vis mer