Politiet fant øgler under ransaking

Dyrepasser frykter de blir sendt til reptilhimmelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var i forbindelse med etterforskning av en annen sak at politiet beslagla øglene under ransaking av en leilighet i Fyllingsdalen.

Det noe spesielle beslaget er nå tatt hånd om av dyrepasser Joachim Ekeli ved Akvariet i Bergen. Han forteller til Dagbladet.no at det dreier seg om en delvis ørkenlevende australsk art som kalles skjeggagamer.

- Den er 35-40cm lang. Den er insektsspisende og spiser en del frukt og grønt. Den er ikke farlig, forteller Ekeli.

Øglene kalles skjeggagamer fordi de har noe som minner om skjegg, og når hannen skal kurtisere hunnen så blåser den opp skjegget.

Ekeli tror øglene som nå er funnet bærer preg av å være et typisk avlspar, fordi de er pene og velholdte. Og øgler av denne typen er enkle å få tak i, forklarer han.

- Det er bare å stikke til Sverige eller Danmark å kjøpe. Der er det ikke forbudt å ha slike dyr.

I Norge er det med unntak av visse skilpaddetyper forbudt å ha reptiler eller amfibier. Derfor frykter Ekeli at døden kan være farlig nær for de to nye bekjentskapene, så snart Mattilsynet har tatt en avgjørelse i saken.

- Det er nok en stor sjanse for at de havner i reptilhimmelen for å si det sånn. De fleste dyr vi får inn på denne måten lider som regel den skjebnen, sier Ekeli til Dagbladet.no.

RETPILHIMMELEN: Mye tyder på at disse to skjeggagamene ender opp i reptilhimmelen når Mattilsynet har tatt en avgjørelse i saken. Øglene ble funnet under ransaking av en leilighet i Fyllingsdalen. MMS-foto: Akvariet i Bergen
RETPILHIMMELEN: Mye tyder på at disse to skjeggagamene ender opp i reptilhimmelen når Mattilsynet har tatt en avgjørelse i saken. Øglene ble funnet under ransaking av en leilighet i Fyllingsdalen. MMS-foto: Akvariet i Bergen Vis mer

Skjeggagamer har vanligvis en levetid på 20 år.

Politiet fant øgler under ransaking
DYREPASSER JOACHIM EKELI