BRUTALT:  En person som har sett svært dramatiske overvåkningsbilder fra butikklokalet forteller til Dagbladet at alle ranerne var maskerte og kledd i like klær med reflekskanter som kunne minne om vekteruniformer. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BRUTALT: En person som har sett svært dramatiske overvåkningsbilder fra butikklokalet forteller til Dagbladet at alle ranerne var maskerte og kledd i like klær med reflekskanter som kunne minne om vekteruniformer. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Politiet fant ranernes klær i utbrent bil

Sto bak gullsmedranet i Oslo på lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deler av ransklærne som krimteknikerne har funnet i bilvraket, er ifølge TV 2s opplysninger intakt. Politiet kan dermed ha gjort et gjennombrudd i etterforskningen av ranet.

- Utover at det er gjort interessante kriminaltekniske funn i bilen, så vil jeg ikke kommentere dette nærmere, sier lederen for seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, Einar Aas til kanalen.

Ranerne har observasjoner av ranerne mens de forlater den brennende Audi-en i Heimdalsgata ikke langt fra ransstedet på Grønland i Oslo, men har lite informasjon om hvor ranerne ble av.

- Når det gjelder Heimdalsgata og denne bilbrannen, der er det et springende punkt. Der har man sett at de forlater bilen, men de runder omtrent bare hjørnet retning Tøyenparken, så er de borte. Der er vi usedvanlig interessert i observasjoner, tips fra publikum også med tanke på om noen kan oppholdt seg i området over tid etter ranet, sier Aas.

Sverige Det var allerede tirsdag klart at krimteknikerne hadde gjort interessante funn i bilen. Politiet har vært spesielt interessert i å finne DNA-spor som kan lede dem til gjerningspersonene.

Politiet er fortsatt temmelig sikre på at sporene peker i retning av ransmiljøer i Sverige. Tidligere denne uka opplyste Aas at arbeidsteorien som peker mot Sverige, er «noe styrket».

- Det er gjort betydelige funn i etterforskningen, både teknisk og taktisk, og det er god framdrift, sier Aas og understreker at målet om å oppklare ranet ses på som høyst realistisk.

Fire personer Fire personer deltok i ranet av gullsmedforretningen Sheikh Enterprises midt på dagen lørdag. Ranerne kom kjørende i en bil, og tre av dem løp inn i forretningen. Der slo de i stykker glassmontere med brekkjern og tok med seg innholdet i en medbrakt bag.

Deretter løp de ut og forsvant i den svarte Audi-en som kort tid etter ble satt i brann og forlatt i Heimdalsgata like ved. Ranerne avfyrte skudd under ranet, og politiet har funnet to tomhylser. Ingen personer ble skadd.

(NTB)