Politiet fant siktedes DNA på Kristins fingernegler

DNA-prøve av den siktede i mai ble et gjennombrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG / OSLO (Dagbladet): Politiet pågrep og siktet onsdag kveld en 38-åring for drapet på Kristin Juel Johannessen i 1999. Mannen ble i 2001 dømt for drapet, men så frikjent. Den siktede 38-åringen ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. To av disse ukene er i full isolasjon. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

Politiet tror nå, nesten 16 år etter drapet på Kristin, at de har klart å løse det som er en av Norges største drapsgåter. Politiet understreket i går at de hadde en fullstendig DNA-profil, og at nye analysemetoder var avgjørende for siktelsen og pågripelsen.

Politiet fant siktedes DNA på Kristins fingernegler og mener derfor det er sterke bevis på at han har hatt kontakt med henne.

Konstituert visepolitimester i Vestfold politidistrikt, Kjell Johan Abrahamsen, bekreftet at DNA-et var hentet fra avdødes fingernegler.

- Vi mener dette beviser at siktede har vært i nærkontakt med avdøde, og vi mener derfor kan knytte siktede til drapshandlingen, sier han.

Gjennombrudd i mai Abrahamsen forteller at det var i forbindelse med i forbindelse med narkosaken i mai, hvor den siktede ga en frivillig DNA-prøve, at de fikk et gjennombrudd i saken.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer