Politiet fant snikskytter-rifle

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Politiet rundt Salt Lake City er ekstra på alerten rett før OL. Nå har de funnet ei snikskytter-rifle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju kilometer fra Soldier Hollow, der Thomas Alsgaard, Ole Einar Bjørndalen, Liv Grete Skjelbreid Poiree, Bente Skari og flere av de norske OL-håpene skal bo under OL, skal politiet ha funnet et våpen som gjerne brukes av krypskyttere.

En jeger skal ha funnet det kraftige våpenet på ei berghylle overfor Soldier Hollow. Våpnet var gjemt der sammen med 400 skarpe skudd.

I følge avisa Standard Examiner skal jegeren som fant våpenet ha sagt at det dreier seg om ei kraftig presisjonsrifle som ikke brukes til jakt.

- Jeg har vært i kontakt med den lokale sheriffen, som sier at funnet overhodet ikke knyttes til OL. Våpenkassen bærer preg av å ha ligget ute svært lenge, og var full av spindelvev. Det er ingen grunn til bekymring eller overreaksjon på grunn av dette funnet. De lokale politimyndighetene etterforsker saken rutinemessig, og har tatt fingeravtrykk av våpenet, for å spore opp eieren, sier sikkerhetsrådgiver i den norske OL-troppen, Dag R. Dalen.

Dette bekreftes av en tjenestemann fra politiets SWAT-styrke, Steve Groves.

- Vi har brukt et slikt våpen til å slå ut en lastebil, sier han.

  • Politiet har ikke gitt uttrykk for at de tror at våpenfunnet har noe med OL å gjøre. Men i disse dager er alle på tå hev i USA.

    Særlig sikkerhetsfolkene hvis jobb er å sørge for at OL-arrangementet blir det tryggeste i manns minne.

    Men børsa som ble funnet oppe i fjellet, er trolig ikke noen trussel, det dreier seg mest sannsynlig om gammelt tyvegods.

HØYSPENN: Sikkerhetsopplegget rundt OL er svært strengt.