Politiet fant spor av sykkelen til Susanne (13) under lastebilen

Sjokk og ikke språkproblemer førte til polsk kvinnes forsinkete varsling, antar politiet.

FANT SPOR AV SYKKELEN: En 13 år gammel jente på sykkel ble torsdag påkjørt, først av en lastebil ved Rortunet, og senere av en personbil som slepte henne med seg et antall kilometer til Vollen før hun ble funnet og frigjort fra bilen. Tilstanden til jenta beskrives som kritisk ustabil.
Foto Johnny Olsen .
FANT SPOR AV SYKKELEN: En 13 år gammel jente på sykkel ble torsdag påkjørt, først av en lastebil ved Rortunet, og senere av en personbil som slepte henne med seg et antall kilometer til Vollen før hun ble funnet og frigjort fra bilen. Tilstanden til jenta beskrives som kritisk ustabil. Foto Johnny Olsen .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Det ble i dag gjennomført foreløpige undersøkelser av de to kjøretøyene som politiet tok i beslag etter forrige ukes tragiske trafikkulykke.

13 år gamle Susanne, ble påkjørt to ganger og ble hengende etter en bil i fire kilometer, jenta ble operert igjen i dag, og tilstanden betegnes som kritisk ustabil. Hennes mor har i dag skrevet om den tragiske ulykken i bloggen «Susanne - vi ber for deg!»

Sjokk - ikke språkproblemer
I en pressemelding fra Søndre Buskerud politidistrikt opplyses det at politiet fremdeles jobber med å kartlegge detaljer rundt selve hendelsesforløpet. De to førerne skal inn til nye avhør i løpet av uken, informeres det.

Tidligere ble det meldt at språkproblemer kan ha vært en mulig årsak til at ambulanse og politi ikke ble varslet umiddelbart. I dagens pressemelding blir det derimot opplyst at kvinnen som fant 13-åringen under bilen var i sjokk, og det kan ha vært årsaken til at hun ikke umiddelbart tok kontakt med politiet.

- Det er foreløpig grunn til å anta at den kvinnelige føreren, som er polsk, fikk panikk da hun oppdaget at det lå en person under bilen, skrives det i dagens pressemelding fra Søndre Buskerud politidistrikt.

Fant spor av sykkelen
Kripos skal onsdag denne uken bistå Røyken lensmannskontor med øvrige tekniske undersøkelser av de to kjøretøyene.

Foreløpige undersøkelser har bidratt til å kaste lys over noe av hendelsesforløpet, politiet kan bekrefte at det er funnet spor etter den 13 år gamle jentas sykkel under lastebilen, noe som ifølge politiet bekrefter at begge kjøretøyene har vært involvert i ulykken.

Begge førernes førerkort er beslaglagt av politiet, og etter hvert vil etterforskningen vise om det er grunnlag for siktelse mot de to.