Politiet fant spor på bilen

Politiet i Ålesund bekrefter at de har gjort funn på bilen som kjørte opp veien der den tre år gamle jenta ble funnet tirsdag. Om to dager skal politiet ta stilling til om bilføreren skal siktes for bildrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En mann som bor i samme område, benyttet denne bilen tirsdag kveld, da han besøkte jentas onkel og tante. Jenta selv, og foreldrene hennes, var på kaffebesøk samme sted.

Vitner så jenta leke på plenen foran tantas og onkelens hus så seint som klokka 19. Fem minutter seinere kom mannen i bilen. Ytterligere ti minutter seinere, klokka 19.15, ble jenta funnet hardt skadd i oppkjørselen.

Hun døde i ambulansen på vei til sykehuset i Ålesund, som ligger tre mil unna.

Politiets etterforskning skal ikke peke i retning av at andre kan ha kjørt inn i oppkjørselen og skadd jenta. På den andre siden hevder den mistenkte sjåføren at han ikke kan ha kjørt over jenta. Han skal ikke ha merket noen ting da han kjørte opp foran huset og parkerte.

Hvilke spor politiet har sikret fra bilen, vil konstituert lensmann Ivar Holmeide ikke røpe nå.

- Storparten av etterforskningen vil være over innen tirsdag eller onsdag, sier Holmeide.

Det blir da avholdt et møte mellom Sunnmøre politikammer og Ørskog lensmannskontor. Før dette møtet vil det ikke bli aktuelt å endre statusen til den mistenkte. Dersom Kripos-rapporten viser samsvar mellom prøvene, vil mannen eventuelt bli siktet i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer