Politiet fant sverd under terror-ransaking

Skal ha planlagt halshogging.

FJERNER SVERD: Det som ser ut som et sverd ble funnet på en adresse i Marsfield i Sydney under den massive antiterroraksjonen i Australia i går kveld. Foto:  EPA / PAUL MILLER / NTB scanpix
FJERNER SVERD: Det som ser ut som et sverd ble funnet på en adresse i Marsfield i Sydney under den massive antiterroraksjonen i Australia i går kveld. Foto: EPA / PAUL MILLER / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over 800 væpnede politifolk deltok i den massive antiterroraksjonen flere steder i Australia i går kveld og i natt.

Minst 15 personer ble pågrepet. Ifølge australske myndigheter ønsket IS-sympatisører å fange minst en tilfeldig offentlig person, svøpe vedkommende inn i et IS-flagg og halshogge personen.

Planene ble trolig avverget takket være telefonavlytting og annen etterretning.

Under en av de mange ransakingene under politiaksjonen tok politiet beslag i et sverd, melder The Australian.

Sverdet ble funnet på en adresse i Marsfield, sør-vest i Sydney. Ifølge Daily Telegraph skal skriften på sverdet være en hyllest til imamen Ali, fetteren og svigersønnen til profeten Muhammed.

Det er ikke kjent om våpenet knyttes direkte til de planlagte handlingene, men politiet sikret gjenstanden som vil bli gjennomgått flere undersøkelser.

Statsminister Tony Abbott kaller planene for «demonstrasjonsdrap».

- Det er en stor risiko for et terroristangrep mot landet vårt. Det er nettverk her i landet som, til tross for å leve her og som liker det australske liv, ønsker å gjøre oss vondt, sier han, ifølge National Post.

15 personer ble pågrepet i antiterroraksjonen. De mistenkes å være i ledtog med IS som herjer i deler av Syria og Nord-Irak. IS har den siste tida offentliggjort tre videoer der de tilsynelatende halshogger tre gisler - to amerikanske journalister og en britisk hjelpearbeider.