Politiet fant toårig jente på parkeringsplass i Sandefjord

Det viste seg at hun bodde i foreldrenes personbil.

TOK MED SEG JENTA: Politiet fant den lille jenta sovende i en liten personbil på parkeringsplassen. Hun viste seg å bo i bilen. Foto: LASSE LJUNG / NYHETSFOTO
TOK MED SEG JENTA: Politiet fant den lille jenta sovende i en liten personbil på parkeringsplassen. Hun viste seg å bo i bilen. Foto: LASSE LJUNG / NYHETSFOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet fant natt til i dag ei lita jente sovende i en bil som gikk på tomgang på en parkeringsplass i Sandefjord.

- Politiet fant det sovende barnet på parkeringsplassen klokka 01, sier politiinspektør Magnar Pedersen fra Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Barnevernet ble kontaktet og tok over omsorgen for barnet en halvtime seinere, ifølge Pedersen.

Omreisende Han opplyser at barnet er av rumensk opprinnelse. Det er den seinere tida blitt observert en mengde rumenere i Sandefjords-området, som har tilhold i de små personbilene sine.

- Det viste seg at jenta og foreldrene bor i bilen, opplyser jourhavende jurist ved politidistriktet, Anniken Rasch, til Dagbladet.

Den lille jenta er nå akuttplassert i beredskapshjem av barnevernet.

- Svært alvorlig Saken er så langt ikke anmeldt, og ingen er arrestert.

- Dette er omreisende folk, og de vil gjerne dra videre og ha med seg barnet. Det synes som om denne boformen er vanlig i hjemlandet, men her kan vi ikke akseptere slike boforhold for barn, sier hun.

- Her er det hensynet til barnet som må ha forrang. Det er svært alvorlig når ei lita jente ikke engang kan stå oppreist i det som skal være hjemmet hennes, sier Rasch, som betegner saken som vanskelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer