Politiet fant tre mill.

Politiet har funnet en koffert med tre millioner kroner i kontanter, som knyttes til Securitas-ranene. I går ble to menn i 30-åra fengslet for to og fire uker i Indre Follo forhørsrett, siktet for grovt heleri av pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kofferten med tre millioner kroner ble funnet i Follo-distriktet, hos en 35 år gammel mann som i går ble fengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Da 35-åringen ble konfrontert med kofferten, sa han at han var bedt om å oppbevare den av en 37-åring som driver bilforretning i Follo.

37-åringen ble fengslet for fire uker.

- Min klient nekter straffskyld etter siktelsen. Utover det vil jeg ikke kommentere saken, sier advokat Øystein Storrvik, forsvarer for 37-åringen.

Tveita-gjengen

Politiet har lenge hatt 37-åringen i kikkerten. Han kjenner sentrale personer i det såkalte Tveita-miljøet, og han skal den siste tida ha hatt kontakt med personer politiet mistenker for å stå bak flere av pengetransport-ranene.

37-åringen er under etterforskning for brudd på våpenloven. Politiet tviler på at han har vært fysisk med på noen av Securitas-ranene, men tror han kan ha en sentral heler-rolle.

Flere personer som er i søkelyset i forbindelse med Securitas-ranene, driver med kjøp og salg av biler. En teori er at ranspengene blir hvitvasket gjennom kjøp og salg av biler i utlandet.

Nitid spaning

Politiet vil nå prøve å få svar på om pengene kan stamme fra ranet mot tellesentralen til DnB på Løren i Oslo i romjula. Ransutbyttet ble minst 30 millioner kroner, det største ranet gjennom tidene.

Men utbyttene fra Securitas-ranene stammer stort sett fra nattsafer, og det finnes ikke nummerserier som gjør det mulig å knytte bestemte sedler til bestemte ran.

Saken fra Follo ble i går overført til Oslo politidistrikt.

Politiinspektør Gunnar Larsen i Oslo sier at de ikke vet hvor pengene stammer fra.

- Men det er naturlig for oss å se dette beslaget opp mot kriminelle hendelser den siste tida.

- Det betyr Securitas-ran?

- Ja, men vi vet ikke om det er en sammenheng, sier Larsen.