Politiet fant våpen i razzia mot høyreekstreme

Aksjon rettet mot gruppe inspirert av Adolf Hitler.

FUNN AV VÅPEN:  Politiet mener gruppa er styrt av sin svenske moderorganisasjon Svenska Motståndsrörelsen. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FUNN AV VÅPEN: Politiet mener gruppa er styrt av sin svenske moderorganisasjon Svenska Motståndsrörelsen. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aksjonene som Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og politiet gjennomførte, var rettet mot personer tilknyttet Den Norske Motstandsbevegelsen, en gruppe som er inspirert av Adolf Hitler og nazismen, skriver Dagsavisen.

- Politiets mål med aksjonen er å hindre og stanse rekruttering, og få folk ut av et nasjonalsosialistisk miljø som kan bli mer radikalisert og farlig, sier politimester Hans Vik i Rogaland politidistrikt til Dagsavisen.

Politiet mener gruppen er styrt av sin svenske moderorganisasjon Svenska Motståndsrörelsen.

Ifølge avisen beslagla politiet flere automatgevær og uzi-maskinpistoler i aksjonen som var rettet mot fem menn i alderen 20-40 år. Også to kilo hasj og 30 gram amfetamin ble funnet.

Politiet har gjennomført bekymringssamtaler med fire av dem, mens den femte har erkjent at noen av våpnene er hans.

- Den Norske Motstandsbevegelsen bekjenner seg til klassisk nasjonalsosialisme, men har aldri klart å rekruttere spesielt mange. Samtidig ser vi at mange av medlemmene er villige til å ty til voldsbruk. Selv om mange av våpnene politiet har beslaglagt kan regnes som jernskrap og trolig er farligst for den som bruker dem, er det alvorlig at slike miljøer skaffer skytevåpen. Det er betryggende å se at politiet holder dem under oppsikt, sier redaktør Tor Bach i nettstedet Vepsen som følger ekstreme grupper tett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer