RANSAKER:  Her bærer Düsseldorf-politiet med seg beslag fra Andreas Lubitz' leilighet utenfor Düsseldorf. Politiet håper dette kan være med på å gi svar på hvorfor den 28 år gamle andrepiloten med overlegg valgte å krasje Germanwings-flyet tirsdag. Foto: AP Photo/Martin Meissner
RANSAKER: Her bærer Düsseldorf-politiet med seg beslag fra Andreas Lubitz' leilighet utenfor Düsseldorf. Politiet håper dette kan være med på å gi svar på hvorfor den 28 år gamle andrepiloten med overlegg valgte å krasje Germanwings-flyet tirsdag. Foto: AP Photo/Martin MeissnerVis mer

Politiet fant viktig ledetråd hos andrepilotens hjem

Tysk politi ransaket Andreas Lubitz' to hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MONTABAUR / OSLO (Dagbladet): Tysk politi sier de har gjort en «viktig» oppdagelse i leiligheten til Andreas Lubitz (28), andrepiloten som ifølge franske etterforskere skal ha krasjet Germanwings-flyet ned i de franske alpene med overlegg tirsdag. Flykrasjet kostet 149 andre mennesker livet.

Det skriver britiske The Telegraph.

Torsdag ettermiddag, kveld og natt gikk politiet gjennom Lubitz' leilighet utenfor Düsseldorf i Tyskland og ifølge den britiske avisa skal de ha gjort oppdagelser som forhåpentligvis kan gi dem svar på hvorfor den tyske 28-årige piloten skal ha valgt å krasje flyet.

Skal undersøkes nærmere Politiet skal ha tatt med seg flere gjenstander fra leiligheten for å undersøke dem nærmere, men akkurat hva det er, vil ikke politiet gå nærmere inn på.

Det eneste de vil si om gjenstanden som kan kaste lys over Lubitz' handlinger, er at det ikke er et selvmordsbrev.

Samtidig saumfarte etterforskere huset andrepiloten bodde i sammen med sine foreldre i Montabaur, en halvtime unna Frankfurt i Tyskland. Dagbladet var tilstede mens politiet gikk ut og inn av huset, og bar med seg flere blå søppelsekker og pappesker inn i en ventende varebil.

Sjokkerte naboer sto i vinduene sine og kikket med vantro på det som skjedde i naboens hus. De forteller Dagbladet om en vennlig, høflig nabo som de var på hils med. De kan ikke tro at han krasjet flyet med vilje.  

Seks års utdannelse Lubitz hadde seks års flygerutdannelse fra Lufthansas eget utdanningssenter i Bremen og fra Phoenix i Arizona.

Da han hadde fullført studiene jobbet han 11 måneder som steward, før det ble en ledig pilot-stilling.

-Dette er slett ikke uvanlig, sa direktør Carsten Spohr fra Lufthansa på en pressekonferanse i dag

Pause fra studiene I 2009 avbrøt han studiene en periode.

 BESLAG:  Også fra boligene Lubitz disponerte sammen med sine foreldre utenfor Bonn har politiet tatt beslag. Foto: REUTERS/Ralph Orlowski
BESLAG: Også fra boligene Lubitz disponerte sammen med sine foreldre utenfor Bonn har politiet tatt beslag. Foto: REUTERS/Ralph Orlowski Vis mer

Ifølge tv-stasjonen n-tv har en ekskjæreste fortalt at det skyldes at han var utbrent.

Der Spiegel-journalisten Matthias Gebauer skriver på Twitter at venner av 28-åringen bekrefter at han skal ha vært deprimert eller utbrent på denne tida.

Avisa skriver at pausen skal ha vært i seks måneder.

- Ønsket å krasje - Lydopptakene tyder på at andrepiloten bevisst endret flyets høyde, og at han ønsket å ødelegge maskinen, sier Brice Robin, som leder den franske etterforskningen.

Lubitz' navn er ikke kjent for etterforskerne i tilknytning til terrorvirksomhet, og det er heller ingenting som tilsier at flystyrten var en terrorhandling, sier Robin.

- Jeg vil ikke kalle dette selvmord. Selvmord er noe man gjør alene. I dette tilfellet har vedkommende tatt med seg 150 personer, sier etterforskningslederen.

På taleopptaket høres det skrik fra cockpiten like før flyet styrtet. Flyet skal ha skrenset inntil en fjellside før det krasjet.