Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet får bare se litt av Henning Holstad-beslagene

Nå håper politiet å finne bevis på Facebook-profilen til den helerisiktede eks-Frp-politikeren.

ALTERNATIV JUL: Heleri-siktede Henning Holstad lot ikke politietterforskningen stanse ham i å arrangere «Alternativ jul» for 48. gang på rad i år.
Foto:Tomm W. Christiansen/Dagbladet
ALTERNATIV JUL: Heleri-siktede Henning Holstad lot ikke politietterforskningen stanse ham i å arrangere «Alternativ jul» for 48. gang på rad i år. Foto:Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forretningsmann og tidligere Frp-politiker Henning Holstad er for tida under etterforskning for heleri.

Politiet har siktet ham og straffedømte Imran Saber (37) for grovt heleri av sju millioner kroner i perioden 2005 til i dag. Holstad nekter straffskyld.

Før jul var Oslo tingretts gjennomgang av politiets beslag fra Holstads bopel og forretningsadresse ferdig. Politiet gjorde beslagene 10. februar i år. Det ble tatt beslag i en rekke PCer, mobiltelefoner og rundt 100 ringpermer med dokumenter, fremgår det av en kjennelse fra Oslo tingrett.

Får ikke beslag Holstad og hans advokater protesterte mot beslagene og mener mye av materialet inneholder taushetsbelagt informasjon fordi Holstad har vært medhjelper for forsvaret av Saber. Derfor var det opp til domstolen å avgjøre om politiet kan få tilgang til beslagene. Tingretten har fått hjelp av advokatfirmaet Hjort til å gjennomgå det enorme materialet.

Det fremkommer av Oslo tingretts kjennelse at store deler av materialet politiet ønsker å beslaglegge ikke blir utgitt til politiet.

Oslo tingrett har bestemt at alt som er av korrespondanse mellom medsiktede Saber og hans advokater ikke kan gis til politiet. Heller ikke råd og vurderinger om Sabers straffesak kan politiet gjennomgå. Heller ikke dokumenter knyttet Sabers økonomi eller personlige forhold kan politiet få se.

Det politiet får se er dokumenter med det som beskrives som «enkle talloppstillinger uten dato, lønnsslipper, kontoutskrifter og avisartikler».

- Det er en del av beslaget som det har blitt gitt beslagsforbud mot. Vi skal nå vurdere om det er nødvendig å anke dette videre, sier politiadvokat Asmund Riegels i Oslo-politiet til Dagbladet.

- Det vil ta ganske lang tid å gå gjennom alt materialet vi nå har fått tilgang til. Den jobben starter over nyttår, sier han.

Facebook Han sier etterforskningen mot Holstad har stått nokså på stedet hvil i påvente av tingrettens behandling av saken. Holstad selv har også benyttet sin rett til å ikke gå i avhør med politiet.

- Vi har ikke hatt mer å gå på før vi får gått gjennom beslagene, sier Riegels.

Politiet ønsker også gå gjennom Facebook-profilen til Holstad, noe de har fått medhold av Høyesterett til å gjøre. Politiet ønsker å gå gjennom den skjulte kommunikasjonen Holstad har hatt via chatteprogrammet Messenger.

- Vi har sendt en begjæring til Facebook i USA om innsyn i Holstads skjulte chatlogger. Vi ønsker å gå gjennom hans eventuelle dialoger han har hatt med medsiktede om pengeoverføringer blant annet, sier Riegels.

Politiet skal også se om Holstads profil kan inneholde andre spor gjennom vennelista, bilder han har lagt ut eller tekst han har skrevet på verdens største digitale møteplass.

Julefest I år var Henning Holstad med på å arrangere «Alternativ jul» i Oslo for dem som har falt utenfor eller av andre grunner ikke ønsker en tradisjonell familiejul. Ifølge Holstad var 2400 gjester innom og 750 frivillige var vertskap.

SIKTET Deler av beslagene hos Holstad. Han nekter straffskyld.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SIKTET Deler av beslagene hos Holstad. Han nekter straffskyld. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Holstad mener gjennomgangen av beslagene mot ham er sløsing av ressurser.

- Kjennelsen er helt grei, men det er bare tullball hele saken. Det glade vanvidd, sier Henning Holstad til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media