PRIVAT: Politiet på Vestlandet og i Nord-Norge får bruke private helikoptre til å rykke ut på oppdrag. Det er klart etter at justisminister Anders Anundsen (Frp) nå inngår samarbeid med private aktører.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
PRIVAT: Politiet på Vestlandet og i Nord-Norge får bruke private helikoptre til å rykke ut på oppdrag. Det er klart etter at justisminister Anders Anundsen (Frp) nå inngår samarbeid med private aktører. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .Vis mer

Politiet får bruke private helikoptre ved utrykning

Får grønt lys fra Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Vestlandet og i Nord-Norge får bruke private helikoptre til å rykke ut på oppdrag. Det er klart etter at justisminister Anders Anundsen (Frp) nå inngår samarbeid med private aktører.

Politiet i Norge har i dag kun én helikopterbase. Den ligger i Oslo. I tillegg har Forsvaret helikoptre som holder til på Rygge i Østfold. Dermed er politiet svært sårbart i resten av landet. For å øke kapasiteten på Vestlandet og i Nord-Norge leier derfor Justisdepartementet nå inn private aktører, melder TV 2.

- På Vestlandet er det store avstander, og i praksis er bil det eneste alternativet for politiet. Det betyr i mange tilfeller at det går flere timer før beredskapen er på et tilstrekkelig nivå under hendelser. Derfor inngår vi nå i et samarbeid med flere aktører for å dra nytte av de ressurser som allerede er der, sier Anundsen.

Justisdepartementet er i dialog med Statoil, som har bistått med å kartlegge hvilke ressurser som finnes. Statoil leier i dag inn helikoptertjenester fra CHC Helikopter Service og Bristow Norway. Anundsen opplyser at departementet også er i dialog med Lostjenesten, som disponerer tre helikoptre, blant dem ett med base i Hammerfest. I tillegg er han i kontakt med et tysk selskap med base på Sola.

- Dermed har vi potensielt tilgang til flere titalls helikoptre om nødvendig, sier Anundsen.

(NTB)