STERK MINNEMARKERING FOR NYE SKOLEVENNER: Elverum Ungdomsskole møtte lever og ansatte med flagget på halv stang mandag morgen.
Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
STERK MINNEMARKERING FOR NYE SKOLEVENNER: Elverum Ungdomsskole møtte lever og ansatte med flagget på halv stang mandag morgen. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.Vis mer

Politiet: Far drepte sønn (13) og tok sitt eget liv

Sterk minnemarkering på Elverum ungdomsskole i dag.

Politiets hovedteori er at de to dødsfallene i en bolig i Elverum dreier seg om drap og selvdrap.

Politiet vil ikke kommentere saken ytterligere før den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger. Det skjer tidligst i morgen tirsdag, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding mandag formiddag.

Det var ved 20.30-tiden fredag kveld at politiet fikk melding om funn av to døde personer i boligen.

De døde var en mann i 40-årene og hans 13 år gamle sønn.

Ut i fra omstendighetene og funn på åstedet, begrunner politiet sin hovedteori med at mannen først har tatt livet av sønnen og deretter seg selv.

Sterk minnemarkering

Flagg på halv stang og en tom pult møtte elevene ved Elverum ungdomsskole mandag.

13-åringen som fredag ble funnet død sammen med sin far, var elev ved skolen. 13-åringen begynte på skolen i august og hadde bare gått der noen uker da han fredag ble funnet død sammen med sin far, i farens bolig.

Hendelsen har satt sitt preg på lokalsamfunnet, og mandag morgen holdt også barneskolen der 13-åringen gikk i fjor, en minnestund for elever og foreldre.

- Det var en veldig sterk minnemarkering, hvor barna tente lys og rektor fortalte litt om hva som hadde skjedd. Jeg snakket litt om hvor godt gutten hadde det på skolen da han gikk der, sier utdanningssjef Tord Arnesen i Elverum kommune til NTB.

Arnesen beskriver 13-åringen som en omsorgsfull og sosial gutt som hadde en godt forhold til alle

I samråd med de pårørende blir ikke navnene frigitt foreløpig.