Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet får krisehjelp

Mange av politifolkene som har jobbet med likskjender-saken i Skien har takket ja til tilbudet om hjelp fra krisepsykiater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var umulig for politiet å forberede seg på hva som skulle møte dem da de åpnet Nordre Gravlund kapell i Skien mandag morgen. Det groteske synet av likskjendernes herjinger gjorde et voldsomt inntrykk, og dagene etterpå har vært tunge. Så tunge at flere har valgt å ta imot hjelp.

- Alle tekniske og taktiske etterforskere som har vært involvert i denne saken har fått tilbud om krisepsykiatri. Mange har benyttet seg av tilbudet, sier politiførstebetjent Svein Nøklegård til Telemarksavisa.

Etterforskerne i saken har imidlertid gitt uttrykk for at den raske pågripelsen av de fire siktede i saken har gjort arbeidet mindre tungt.

Den rutinerte etterforskeren Audun Skogseth var den første fra politiet som kom til kapellet mandag morgen etter at ansatte hadde varslet om tegn på innbrudd.

- Det er vanskelig å sette ord på dette. Det var jo sjokkerende, selv om jeg hadde en liten aning om hva som ventet meg der oppe, sier Skogseth til avisa. Han vil ikke gå nærmere inn på om han sjøl har takket ja til tilbudet om krisepsykiatri, men slår fast at det har vært godt å snakke ut med gode kolleger.

- Det er ikke bare å knipse i fingrene så er tankene borte. Jeg har gått turer, trimmet og drevet med hagearbeid om kveldene for å forsøke å tenke på andre ting, men det har ikke vært så enkelt, sier Skogseth.

PREGET: </B>Etterforsker Audun Skogseth var den første fra politiet som ankom åstedet for likskjendingen. Her forlater han kapellet sist mandag.