Politiet får lov til å bruke uniform i homoparade

Vil ha større åpenhet omkring homofili i politiet.

Det er åttende året på rad at politiet har tillatelse til å bære uniform under Skeive dagers homoparade, men det er første gang Politidirektoratet har sendt ut et slikt skriv
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .
Det er åttende året på rad at politiet har tillatelse til å bære uniform under Skeive dagers homoparade, men det er første gang Politidirektoratet har sendt ut et slikt skriv Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidirektoratet understreker i et brev til alle politidistriktene at politikonstablene får lov til å bære uniform under årets homoparade i Oslo.

Politidirektoratet understreker i et brev til alle politidistriktene at politikonstablene får lov til å bære uniform under årets homoparade i Oslo.

Tiltaket skal føre til større åpenhet rundt det å være homofil i politiet, skriver VG.

- Det er åttende året på rad at de ansatte har tillatelse til å bære uniform i festivalens parade, men det er første gang Politidirektoratet har sendt ut et slikt skriv, sier politioverbetjent Bård Stensli i Politiets sikkerhetstjeneste.

Han har i flere år jobbet med mangfoldsarbeid i politiet. Det er viktig å vise at også politiet har homofile og lesbiske i sine rekker, mener han.

Også i Forsvaret organiserer homofile seg for å delta uniformert i årets homoparade.

Årets homoparade Skeive dager starter fredag 22. juni og avsluttes søndag 1. juli.

(NTB)