Politiet får uventet hjelp

ØRJE (Dagbladet): Etterforskerne i drapsgåten har fått uventet hjelp: Åtte dager før drapet på Marit Ødegaard (76) kom en historisk lovendring. Politiet kan nå avsløre gjerningsmannen med telefonavlytting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet på Marit Ødegaard (76) er til nå en gåte for etterforskerne. Etter fire dagers intens etterforskning har de ingen konkrete personer i søkelyset.

Men lovendringen Justisdepartementet iverksatte åtte dager før drapet på Marit Ødegaard, gir politiet anledning til å bruke nye etterforskningsmetoder. Telefonavlytting er tillatt for å avsløre gjerningsmannen, og i en eventuell rettssak kan sentrale vitner forklare seg anonymt.

Tidligere hadde politiet bare anledning til telefonavlytting i grove narkotikasaker, saker som gjaldt rikets sikkerhet og når det var mistanke om anslag mot kongefamilien.

Resultater

Såkalt telefonkontroll kan heretter brukes i saker med en strafferamme på ti år eller mer, som grove sexovergrep, drap og narkotika. Alle typer kommunikasjonsutstyr kan avlyttes.

All hjelp

Drapsjegerne i Østfold trenger all hjelp de kan få. Etterforskningen av drapet på Marit Ødegaard (76) er helt i startfasen, men allerede nå erkjenner etterforskerne at arbeidet med å avsløre en eller flere mordere blir vanskelig.

Etterforskerne setter lit til de tekniske undersøkelsene av huset. Marit Ødegaard ble drept av det som sannsynligvis var en eller flere ransmenn, som kan ha ventet i huset da 76-åringen kom hjem med helgeomsetningen. Politiet har også satt i gang en omfattende alibisjekk av tidligere voldsdømte personer.

  • Rovmordet skjedde i et svært øde område ved grensa til Sverige. 76-åringen ble drept rundt midnatt for fire dager siden.
<B>LETER ETTER DRAPSVÅPEN:</B> Kriminalteknikere fra Kripos og Halden politidistrikt fortsatte i går arbeidet på åstedet.