Politiet: Faren (31) påførte datteren (fire uker) kraniebrudd og alvorlig hjerneskade. Skal ha nektet mor å dra på legevakta

- Fryktet at politiet eller barnevernet ville bli involvert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 31-åringen som er siktet for grov vold mot sin fire uker gamle datter, ble i dag varetektsfengslet i fire nye uker i Oslo tingrett.

Samtidig blir barnets 24 år gamle mor løslatt.

Politiadvokat Sturla Henriksbø sier saken nå er så godt som ferdig etterforsket, og at han kommer til å sende en innstilling om tiltale mot mannen til statsadvokaten.

Vold 31-åringen ble refengslet fordi politiet mener det vil kunne virke støtende på allmenheten om han ble løslatt. For å fengsles på et slikt grunnlag må det være særlig sterk sannsynlighet for at vedkommende er skyldig.

- Vi mener det er sterke beviser for at han har utført en grov voldshandling mot sin datter, og at han handlet med forsett, altså at han gjorde det med vilje, sier politiadvokat Sturla Henriksbø.

Voldshandlingen skal ha skjedd på morgenen 5. januar i år. Mannen hadde da vært på nattevakt som drosjesjåfør, og barnets mor var ute i ca 40 minutter for å gjøre noen ærend.

- De er enige om at barnet var friskt før mor dro. Da mor kom hjem hadde barnet en kraftig blåveis, helt røde øyne og ville ikke ta til seg næring, sier Henriksbø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer