BLOMSTER: Mange har lagt ned blomster på stedet der Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept. Foto: Lars E. Bones / Dagbladet
BLOMSTER: Mange har lagt ned blomster på stedet der Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept. Foto: Lars E. Bones / DagbladetVis mer

Politiet: Fått 80 tips etter drapet på Sunniva Ødegård

Politiet har fått 80 tips etter drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård. Torsdag formiddag forsøker politiet på nytt å avhøre den siktede 17-åringen.

- Vi har så langt fått inn om lag 80 tips. Dette er verdifull informasjon for oss og gir oss grunnlag for å kunne sjekke opp mot siktedes forklaring og andre deler av etterforskningen, sier leder for personseksjonen, Bjørn Kåre Dahl, i en pressemelding torsdag morgen.

Onsdag avbrøt 17-åringen avhøret med politiet etter kort tid. Hvorfor dette skjedde, er ikke kommentert. Torsdag gjør etterforskerne et nytt forsøk på å avhøre den drapssiktede.

40 vitneavhør

Foruten avhør av den siktede, har etterforskerne foretatt omtrent 40 vitneavhør. Ytterligere avhør vil bli gjennomført i tiden framover.

- Noen vitner kan bli kalt inn på nytt, i tillegg til at det også kan være interessant for oss å snakke med personer vi ikke tidligere har vært i kontakt med. Det kan være på bakgrunn av ny informasjon i etterforskningen eller tips, forklarer Dahl.

Ble meldt savnet

Det var natt til mandag at Sunniva Ødegård ble funnet drept på en gangsti like ved huset der hun bodde på Varhaug i Hå på Jæren. 17-åringen som er siktet i saken, nekter for å ha begått drapet, men har erkjent at han var på stedet der hun ble funnet.

Samme kveld som Sunniva Ødegård ble meldt savnet kom det også meldinger om innbrudd i Trekløveren barnehage, ikke langt unna der 13-åringen senere ble funnet død.

Den nå drapssiktede 17-åringen ble tidlig koblet til innbruddet av politiet. Dahl uttalte onsdag at 17-åringen nå har erkjent innbruddet.