ANGRER:  Det var inne i denne leiligheten i Ulsteinvik at en ung mann ble slått i hjel. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
ANGRER: Det var inne i denne leiligheten i Ulsteinvik at en ung mann ble slått i hjel. Foto: Fridgeir Walderhaug/DagbladetVis mer

Politiet feilinformerte om drapssak i Ulsteinvik

Kvinnen var offerets egen kjæreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble slått i hjel i Ulsteinvik, ble ikke tatt på fersken sammen med gjerningsmannens kjæreste, slik politiets første meldinger ga inntrykk av. Kvinnen var tvert imot offerets egen kjæreste. Politiet beklager nå sine første uttalelser i saken.

Ifølge opplysningene som ble gitt til pressen av politiets operasjonsleder tidlig om morgenen, ble 27 år gamle Preben Mikael Dimmen slått i hjel natt til tirsdag da han ble funnet sammen med samboeren til mannen som nå er siktet i saken.

Det er riktig at kvinnen og siktede hadde felles bopel, men de hadde avsluttet sitt kjæresteforhold for en tid tilbake, opplyser politiet. Kvinnen hadde i ettertid innledet et kjæresteforhold til Dimmen.

Ettermæle Politiets operasjonsleder uttalte seg til pressen på sviktende grunnlag, fastslår politimester Jon Steven Hasseldal.

- Det ser vi grunn til å beklage, for det kan handle om avdødes ettermæle, sier Hasseldal til NTB.

Uttalelsene ble ifølge ham gitt i strid med politiets medieinstruks.

- Operasjonslederen skal kun referere rene fakta og ikke spekulere i noe mer enn det. Vi har nå hatt en gjennomgang av denne instruksen med de ansatte på operasjonssentralen for å forhindre at dette skjer igjen, sier politimesteren.

Operasjonslederen er veldig lei seg for uttalelsene, tilføyer han.

- Han tok kontakt med pressen allerede tirsdag morgen og forsøkte å korrigere bildet, men da var skaden allerede skjedd, sier Hasseldal.

Slått i hodet med flaske Den antatte gjerningsmannen, en østeuropeer i 20-årene, er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han har erkjent straffskyld og samtykket til varetektsfengsling i fire uker.

Politiet ble varslet klokka 4.45 natt til tirsdag om at den siktede hadde gått til angrep på Dimmen med en flaske. De to er naboer, og den siktede skal ha slått 27-åringen gjentatte ganger.

Dimmen ble sendt til Volda sjukehus og senere overført til St. Olavs hospital i Trondheim, hvor han døde av hodeskader.

(NTB)